REKLAMI GEÇ

Ev hanımları artık sigortalı olacak

Ev hanımları artık sigortalı olacak

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, el emeği ile yaptıkları ürünleri satan ev kadınlarına daha az prim ödeyerek sigortalı olmalarına imkan sağlandığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2012 Çarşamba, 16:49

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Ak Parti Denizli İl Kadın Kolları yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Ak Parti’nin iktidara geldiği ilk günden bu yana kadınlara yönelik pek çok düzenleme yaptığını, kadınlara kolaylık sağlayacak ilkleri hayata geçirdiğini belirtti.

Ak Parti iktidarı döneminde kadınlara yönelik pek çok yeni düzenlemeler gerçekleştirildiğine dikkat çeken Yüksel “Göreve geldiğimiz günden bu yana kadınlarımıza büyük kolaylıklar sağlandı. Bunların hepsini şu anda aktarmamız mümkün değil. Evde el sanatlarıyla uğraşan kadınlara sigortalı olma kolaylığı ve el ürünlerinden elde ettikleri gelirlerin vergiden muaf tutulması kadınlarımıza sağlanan kolaylıklardandır. Yapılan yasal düzenlemeyle herhangi bir işverene tabi olmaksızın, dışarıdan işçi almamak, işi endüstriyel tarza dönüştürmemek kayıt ve şartı ile oturdukları evlerde makine gücü kullanmadan imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, dokuma mamulleri, örgü, dantel, her nevi nakış işlerini ve her nevi turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, ip ve urganları dükkan açmaksızın satma işlemlerini sürekli ve kazanç getirici nitelikte yaptıklarını vergi dairelerinden alacakları yazı ile tespit ettiren kadınlar isteğe bağlı olarak primlerini 2012 yılında 19 katı olmak üzere ve her yıl birer puan artırılmak suretiyle ödeyebilecekler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı