REKLAMI GEÇ

Filiz: “Yiğitlerimiz Burseya’ya bayrağımızı dikti”

Filiz: “Yiğitlerimiz Burseya’ya bayrağımızı dikti”

Burseya Dağı’nın terör örgütü tarafından gözetleme kulesi niteliğinde olduğuna dikkat çeken AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Zeytin Dalı Harekatı için kritik öneme sahip Burseya Dağı’nın alınmasında kullanılan silahların yüzde 75’e yakınının yerli olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ocak 2018 Salı, 15:18

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nı ve kullanılan silahları değerlendirdi.

Filiz, “Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’in kuzeydoğusunda stratejik önemdeki Burseya Dağı’nı ele geçirdi. Kahraman Türk askerimiz zirveye şanlı Türk bayrağımızı dikti. Dağda terör örgütünün inşa ettiği tünel ve sığınaklar da bulundu. Tünellerde teröristlerin gözetleme noktaları, silahları, haberleşme araçları ve yaşam malzemelerinin yanı sıra örgüte ait çok sayıda uyuşturucu madde de ele geçirildi” dedi.

“BURSEYA DAĞI’NIN ELE GEÇİRİLMESİ ÖNEMLİ”
Stratejik Burseya Dağı’nın ele geçirilmesiyle birlikte Kilis’in teröristlerin menzilinden çıktığını belirten Filiz, “Roket ve katyuşalar bu bölgeden artık Kilis’i hedef alamayacak. Ayrıca bu bölgede gözetleme kulesi ve örgütün eğitim kampları da vardı” diye konuştu.

“YERLİ VE MİLLİ SİLAHLARIMIZLA VURDUK”
16 yıl önce yüzde 80 oranında dışa bağımlı ve uluslararası silah şirketlerinin tekelinde olan Türk Savunma Sanayii’nin ihtiyaçlarının yüzde 60’ı artık yurt içinden sağladığını belirten Filiz, “16 yıllık süreçte birçok milli projemiz hayata geçirildi. Milli tank Altay, zırhlı araçlarımız kirpi, kobra, milgem milli korvet, ANKA ve bayraktar insansız hava araçlarımız, ATAK taarruz helikopterleri, HÜRKUŞ temel eğitim uçağı, STAMP (Stabilize Makineli Tüfek Platformu-Deniz ve Kara araçları için), millî piyade tüfeği, SOM, seyir füzesi, cirit, tank savar, OMTAS-orta menzilli tank savar, UMTAS-uzun menzilli tank savar, HİSAR hava savunma sistemi ile 1. ve 2. GÖKTÜRK uyduları ilk akla gelenler” dedi.

Açıklamasında harekatın kısa sürmesini isteyenlere de seslenen Başkan Filiz, “Türkiye’yi NATO’nun silahlarıyla bir terör örgütünün vurmasına göz yumanlar, ses çıkarmayanlar, bunlara silah verenler ve geri almayanlar, şimdi bize akıl öğretmeye kalkıyorlar. ‘Aman harekat kısa sürsün, Sınırlı olsun’ diyorlar. Türkiye’nin kimsenin aklına ihtiyacı yoktur. Hele sizin gibi iki yüzlülerin aklına hiç mi hiç ihtiyacı yoktur. Bölge huzur ve güvene kavuştuktan sonra bölgenin yönetimi teröristlerin elinden alındıktan sonra, bölge orada yaşayan gerçek sahiplerine bırakılacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı