REKLAMI GEÇ

Önce Kavaf şimdi ablası Ramazanoğlu aynı bakanlığa getirildi

Önce Kavaf şimdi ablası Ramazanoğlu aynı bakanlığa getirildi

Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64’üncü hükümet Denizli için sürprizlerle dolu oldu. AK Parti’nin güçlü isimleri arasında gösterilen Nihat Zeybekci kabineye giremezken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Sema Ramazanoğlu atandı. Ramazanoğlu’ndan önce de bu bakanlıkta kardeşi Selma Aliye Kavaf görev yapmıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2015 Salı, 14:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda aynı aileden ikinci isim görevde. Denizli’nin ilk kadın milletvekili olan Selma Aliye Kavaf, 60’ıncı hükümete Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı. Daha sonra bu bakanlığın adı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak değiştirildi. Kavaf, 2011 seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmemişti.

KAVAF GİTTİ ENİŞTE MİLLETVEKİLİ OLDU
Kavaf’ın aday gösterilmemesi ise, eniştesi Mehmet Yıldırım Ramazanoğlu’nun Kahramanmaraş’tan milletvekili adaylığı için başvuru yapmasına bağlanmıştı. Ramazanoğlu, 2001 – 2015 döneminde parlamentoda görev aldı.

RAMAZANOĞLU YERİNİ EŞİNE BIRAKTI
Erdoğan Ailesi’ne yakınlıkları nedeniyle aynı aileden her dönem bir ismi meclise taşıyan AK Parti, bu kez Denizli için Mehmet Yıldırım Ramazanoğlu’nun eşi Sema Ramazanoğlu’nda karar kıldı. Aynı zamanda AK Parti’nin kurucuları arasında da yer alan ve 2 dönem MKYK’da görev yapan Sema Ramazanoğlu, 1 Kasım’da Denizli Milletvekili seçilerek Ankara’ya gitti.

2003 – 2009 yılları arasında Başbakan Danışmanlığı görevinde de bulunan Ramazanoğlu, İslam Kalkınma Bankası Başkanı’na bağlı olarak çalışan Kadın Danışmanlar Grubu’nda Türkiye’yi temsil etmişti. Kadın ve çocuklarla ilgili Kalkınma ve Sosyal Projeler Danışmanlığı görevinde bulunması, bakanlık için artıları arasında gösteriliyordu.

denizli-sema-ramaznoglu-selma-aliye-kavaf-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı