REKLAMI GEÇ

Sadece onlar başvurmuş

Sadece onlar başvurmuş

Sağlık Bakanlığı, kura çekimiyle AK Parti eski milletvekili Mithat Ekici’nin kızı Feyzahan Ekici ve AK Parti İl Başkanı Avni Örki’nin eşi Nur Örki’nin ilk görev yerleri için, atamaların bilgisayar ortamında olduğunu ve herhangi bir müdahalenin olmadığını açıklarken, Ekici ve Örki’nin tercih ettiği yerlere tek başvuru olduğunu ve bu yüzden yerleştirildiklerini bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 7 Ocak 2012 Cumartesi, 17:38

Sağlık Bakanlığı, Denizli’de AK Parti eski milletvekili Mithat Ekici’nin göz doktoru kızı Feyzahan Ekici’nin kura çekimi sonucu mecburi hizmetini, AK Parti İl Başkanı Avni Örki’nin hekim olan eşi Nur Örki’nin de ilk görevini memleketlerinde yaptığı yolundaki haberler üzerine açıklama yaptı.

Açıklamada, Devlet Hizmet Yükümlülüğü ve Açıktan Atama kuralarının bilgisayar ortamında noter tarafından yapıldığı, bilgisayar yerleştirmeyi kişilerin tercih sırasına göre yaptığından, yerleştirmelere dışarıdan herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığı belirtildi.

Uzman Doktor Feyzahan Ekici’nin 11 Ağustos 2011 tarihinde yapılan 40. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası ile Denizli Tavas Devlet Hastanesi’ne göz hastalıkları uzmanı olarak tercihi doğrultusunda atandığı belirtilen açıklamada, “Göz hastalıkları branşında genel kurada 47 adet münhal kadro ilan edilmiştir. Kura başvuruları incelendiğinde, Feyzahan Ekici’nin Denizli Tavas Devlet Hastanesi’ni birinci sırada tercih eden tek kişi olduğu, başka hiçbir hak sahibinin birinci sırada burayı tercih etmediği tespit edilmiştir. Bu nedenle, Feyzahan Ekici ilk tercihine yerleşmiştir” denildi.

Doktor Nur Örki’nin ise, 30 Kasım 2011 tarihinde çekilen 2011 Yılı 4. Dönem Açıktan Atama Kurasında tercihi doğrultusunda Denizli Buldan Arif Cerit Devlet Hastanesi’ne pratisyen hekim olarak yerleştiği kaydelilen açıklamada, “Açıktan atama kura başvuruları incelendiğinde Denizli Buldan Arif Cerit Devlet Hastanesi’ni birinci sırada tercih eden bir aday bulunmadığı tespit edilmiştir. Adı geçen hastaneyi ikinci sırada tercih eden tek adayın Dr. Nur Örki olması ve başka bir hak sahibinin ikinci sırada burayı tercih etmemesi nedeniyle kendisi ikinci tercihine yerleşmiştir” denildi.

Açıklamada son olarak, “Devlet Hizmet Yükümlülüğü ve Açıktan Atama kuralarımız bilgisayar ortamında noter tarafından yapılmaktadır. Bilgisayar yerleştirmeyi kişilerin tercih sırasına göre yaptığından, yerleştirmelere dışarıdan herhangi bir müdahale söz konusu değildir” ifadesine yer verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı