REKLAMI GEÇ

“Suriye’deki olaylar ticari hayatımızı olumsuz etkiliyor”

“Suriye’deki olaylar ticari hayatımızı olumsuz etkiliyor”

Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, Suriye’de yaşanan olayların Türkiye’nin ticari hayatını olumsuz etkilediğini, tırlara saldırıldığı için sınır kapılarının kapatıldığını ve taşımacılığın deniz yoluyla yapıldığını belirterek, “Ancak sınırın diğer tarafında güvenlik sağlandığında ticaretimiz eskisinden çok daha sağlam olacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2012 Cumartesi, 16:21

Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, Suriye’de yaşanan olayların özellikle ticaret hayatında büyük sıkıntılara neden olduğunu söyledi. Örki yaşanan olaylarda, Suriye’ye ticaret için geçiş yapan Türk tırlarına son günlerde zarar verilmeye başlandığını, bu nedenle de Türk vatandaşlarının bu ülkeye geçişleri belirli sınır kapılarında geçici olarak durdurulduğunu dile getirdi. Örki “Maalesef Suriye’de yaşananlar hem manen hem de maddeten sıkıntıya neden oluyor. Son günlerde Suriye’ye ticaret için geçiş yapan tırlarımıza zarar verilmeye başlandı. Bu olaylarda vatandaşlarımızın can güvenliği de risk altına girmeye başladı. Bu nedenle Türkiye olarak Türk vatandaşlarının bu ülkeye geçişleri belirli sınır kapılarında geçici olarak durduruldu. Suriye’den ülkemize ya da ülkemizden Suriye’ye giriş yapmak isteyen Suriye vatandaşlarına ise tüm kapılarımız hizmet vermektedir. Dolayısıyla kapılarımız hukuken açıktır. Sınırın öteki tarafında güvenlik sağlandığında ticaretimiz eskisinden çok daha sağlam ve hacimli olacaktır. Güvenliğinde sıkıntı olmayan kapılarda giriş çıkışlar devam etmektedir” dedi.

İhracatta taşıma deniz yoluna kaydı
İl Başkanı Örki açıklamasının devamında “Aynı zamanda Suriye’deki istikrarsızlığın neden olduğu bazı kapıların tedbiren sınırlandırılması Ortadoğu ülkeleri ile ticaretimizi de sekteye uğratmayacaktır. Zira Ekonomi Bakanlığımız ve Gümrük Bakanlığımız aldığı tedbirlerle Suriye üzerinden Ortadoğu ülkelerine yapılan ticareti deniz taşımacılığına kaydırmıştır. İhracatçımızın endişe etmesine gerek yoktur. Ortadoğu’ya ulaşım farklı yollarla kolayca sağlanmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı