REKLAMI GEÇ

12 İl büyükşehiri Denizli’ye borçlu

12 İl büyükşehiri Denizli’ye borçlu

Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, verdikleri büyükşehir sözünü tuttuklarını belirtirken, Denizli’nin verdiği mücadele ile diğer 12 ilin büyükşehir yapılmasına vesile olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Kasım 2012 Perşembe, 15:57

Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli’nin büyükşehir olması ile ilgili açıklamada bulundu. Zeybekci, verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

DİĞER İLLER DENİZLİ’NİN GAYRETLERİNE TEŞEKKÜR ETMELİ
Çıkan büyükşehir yasa tasarısının yerel yönetimler için büyük bir reform olduğunu söyleyen Zeybekci, Denizli’nin verdiği bu mücadele ile diğer 12 ilin büyükşehir olmasına vesile olduğunu kaydetti. Zeybekci, “Sanırım bu diğer 12 ilin de büyükşehir olması bizim gayretimizle oldu.Yani Denizli büyükşehir olurken diğer illerde büyükşehir olmaya hak kazandı. Herhalde onların teşekkür etmesi gerekirse Denizli’nin büyük gayretlerine teşekkür etmeleri gerekir” dedi. Zeybekci, “Denizli’nin Büyükşehir olması uzun ve sabırlı bir yoldur. Bizzat 2003 başından beri verdiğimiz mücadelenin ve inancımızın sonucudur. Büyükşehir bizim 2009-2014 dönemi seçim sözümüzdü. Diğer sözlerimiz gibi, hamdolsun bu sözümüzü de tuttuk” dedi.

ZOR BİR SÜREÇ OLDU
Denizli’nin büyükşehir çalışmasının 2003 yılında başladığını belirten Zeybekci “ Denizli’nin büyükşehir olması konusu 2003 yılında başlayan bir süreçtir. O dönemde ret edilen kararlar süreci önemli derecede aksattı. Belediye Başkanı olunca biz biran evvel olması için çok çalışma yaptık ve Başbakanımızı rahatsız ettik. Zaman zaman da bıktırdık. Onlarda bizim bu istikrarlı mücadelemiz karşısında çok sabır etti. Bu yaz yerel yönetimler reformu raporu verdik ve bu raporun yüzde 90’lık kısmı da gerçekleşti” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ATATÜRK’ÜN HEDEFLERİNE UYGUNDU
Denizli’nin büyükşehir olması için hem mutfakta hem de amelelik derecesinde çalışmalar yaptığını belirten Zeybekci “ Büyükşehir Atatürk’ün hedeflerine ve devrimlerine en uygun en önemli adımlardan birisidir. Devletçi yapıdan kurtulup, bütünlüğün yerelde bulundurulması uygundur. Bu konuda uygun ve müşterek bir plan hazırlanmıştır” dedi.

AT GÖZLÜĞÜ İLE BAKTILAR
Büyükşehir konusuna muhalefetin at gözlüğü ile baktığını ileri süren Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci “Kanunun çıkması sürecinde muhalefet partisi, at gözlüğü ile baktı sürece. Kötüledi, küfür etti, köylerde su paraları artacak dediler, vatandaş artık köyünde çiftçilik yapamayacak dediler. Ama gerçekler bunlar değildi. Bu belediyeler varken ne yapılıyorsa o yapılacak yine. Bunun en güzel örneği bütün şehir olunca kapanan 10 belde ve 13 köy ile Denizli verdi. Bütün olduk ve halk mutlu oldu. Denizli’nin Büyükşehir konusuna sahip çıkması lazım. Olumsuzluklara pirim verilmemeli. Denizli’nin büyükşehir olması konusuna 7’den 70’e herkesin sahip çıkmasını istiyorum. Muhalefet körü körüne değil çözüm önerileri ile ortada olmalı” dedi.

“BAŞBAKAN’A, TÜM BAŞKANLARA VE VEKİLLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Zeybekci açıklamasının sonunda “Artık Denizli’miz büyükşehir. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Denizli’nin 28 yıllık bir hasretidir bu. O günden bugüne kadar da bütün milletvekilleri bu konuda mücadele verdi. Tüm siyasi partiler mücadele verdi. Bizde 2003’ten itibaren Denizli’nin gerek bölünmüş idari yapısının düzeltilmesi gerekse bütün şehir operasyonundan sonra buradan büyük şehire doğru gitmekle ilgili de çok büyük mücadele verdik. Bu mücadele ve sabrın sonunda da bugün Denizli büyükşehir oldu. Diğer taraftan bizim bu isteğimize talebimize anlayış gösteren ısrarlarımıza sabır gösteren sayın Başbakanımıza bize o sabrından dolayı, büyükşehir olmakla ilgili verdiği talimatlarından dolayı, en çok da desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

ercan   -  Bağlantı 17 Kasım 2012, 22:43

NEDEN ATATÜRK VEFAT EDERKEN SİZİ DENİZLİ Yİ BÜYÜK ŞEHİR Mİ YAPIN DEDİ ALLAH AŞKINA YAPMAYIN YA. 10 KASIM TÖRENLERİ KALABALIK OLUNCA DİKKATİNİZİ ÇEKTİ SANIRIM. SAYIN ZEYBEKÇİ HADİ GÜNÜ DOLAN YAŞI BEKLEYENLER İÇİN ERKEK EMEKLİLİK YASASINI DA ÇIKARINDA GÖRELİM

Mert   -  Bağlantı 16 Kasım 2012, 17:05

Yaşamın ve çalışmanın temel amacı, kişinin başlangıçta olmadığı kişi olmasıdır.

Hüseyin Şahin Özel   -  Bağlantı 16 Kasım 2012, 14:38

Denizli büyükşehir olunca, vergi yönünden esnafı ve halkı kötü günler bekliyor. Basit usül kalkacak her esnaf büyük küçük deftere tabi olacak. Emlak vergileri 2 katına çıkacak, çevre temizlik vergileri ile ilk defa köyler de tanışacak. İlçelerdeki, beldelerdeki münibüs esnafı belki işlerini tamamen kaybedecek, Turex oralarada gitmeyi düşünüyor olabilir. Daha birçok vergiler de insanları bekliyor. Bakıp göreceğiz.

ender   -  Bağlantı 15 Kasım 2012, 20:10

AB nin desteklediği yerel yönetimler yasası ile bir süre sonra güneydoğu Kürdistan diye elimizden çıkabilir, bu konuda ne söyleyeceksiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı