REKLAMI GEÇ

Zeybekci’ye sahip çıktı

Zeybekci’ye sahip çıktı

Ak Parti Milletvekili Nihat Zeybekci’nin Art Tv’nin yılbaşı programında ” Kaldırımlarda gördüğünüz araçların camını kırın” açıklaması kentte tartışmalara neden oldu. Ak Parti İl Baikanı Avni Örki’de İl Genel Meclisin’de yaptığı konuşma ile Zeybekci’ye destek oldu.

/ DENİZLİHABER / 5 Ocak 2012 Perşembe, 12:13

Art Tv’de yayınlanan yılbaşı özel programında engelli bir vatandaşın kaldırımlarda park eden araçlarla ilgili sorduğu soruya ” Kaldırımlarda gördüğünüz araçların camlarını kırın” açıklaması ile kentte tartışmalara neden olan Ak Parti Milletvekili Nihat Zeybekci’ye İl Başkanı Avni Örki destek çıktı. Önceki gün yapılan İGM Ocak ayı toplantısında gündem dışı söz alan Ak Parti İl Başkanı ve Meclis Üyesi Avni Örki, yapılan açıklamanın yanlış yönlere çekildiği belirterek hakaret edenleri kınadığını belirtti.

Örki yapıtığı konuşmada; ”Sayın Başkanım, öncelikle hakaret içerikli sözleri konuşmacıya iade ediyorum, aynen iade ediyorum zatı alilerine. Meclisimizin gündeminde böyle bir konu olmaması lazım, zatı alileri belirli konularda şahsi olan görüşlerini ifade ediştir, bize de mecburen cevap hakkı doğduğu için bu konuyu burada konuşmak durumunda kaldık. Sayın Milletvekilimiz bu konu ile alakalı olarak gerekli açıklamaları yapmıştır. Kendisi toplumda bir sıkıntı haline gelmiş olan bir duruma; toplumun dikkatini daha fazla çekebilmek adına böyle bir açıklamada bulunmuştur. Kesinlikle “araçların camlarını kırın, milletin mallarına zarar verin” şeklinde bir anlayışa sahip olmadığını o programı izleyen herkes anlayabilecek bir akıla, izana, anlayışa sahip olmalıdır diye düşünüyorum” dedi.

Zeybekci’nin engelliler konusunda çok hassas olduğunu ve yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu belirten Örki: ” Sayın Milletvekilimizin sözleri çarpıtılarak sanki gerçek iradesinin araçların camlarının kırılması, ya da bu araçlara zarar verilmesi biçiminde algılayan zihniyet; ufak tefek bu gibi konulardan siyaseten kendilerine çıkar sağlamayı düşünen zihniyetle aynıdır. Çünkü millet bu konuda daha dikkatli olmaya kendisini mecbur hissetmiştir. Özellikle verilen bir örnek de vardı o programda, görme engelli bir vatandaş üzerinden bu örnek verilmişti. Ben Sayın Zeybekci’nin kaldırımlar yapılırken bizzat gidip kontrol edeceğimi eğer bir parmak kalınlığından daha fazla engellilerin geçebilmesini sağlamak adına bir parmak kalınlığından daha fazla bir yükselti söz konusu olursa burada o işi kabul etmeyeceğim diye belediye başkanıyken söylediğini de biliyorum. Yani engellilerin kaldırımları rahat bir şekilde kullanabilmesini canı gönülden istediğini biliyorum ve orada engelli vatandaşlarımız şu yapılmış güzelliklerde kaldırımlardaki araçlar nedeniyle oraları kullanamaz bir haldedir. Burada elde edilmek istenen amaç; o açıklamayla elde edilmek istenen amaç bu konuda toplumda bir bilinç oluşturulması, bu konuda toplumun daha dikkatli davranmaya sevk edilmesidir. Bu nedenle değerli konuşmacı arkadaşımızın hakaret içeren konuşmalarını aynen zatı âlilerine iade ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı