REKLAMI GEÇ

Akbaba; ”Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”

Akbaba; ”Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mahir Akbaba 97 yıl önce kaldırılan saltanatın yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı ve 1 Kasım 1922 tarihinde kula kulluk döneminin bittiğini, egemenliğin saraydan alınıp millete verildiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2019 Perşembe, 10:43

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba saltanatın kaldırılışının 97. Yıldönümü olması nedeniyle bir açıklama yaptı.1 Kasım 1922’de egemenliğin saraydan alınıp millete verildiğini belirten Akbaba, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Parti olarak 97 yıl önceki kazanımları kaybetmemek için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Açıklamasında saltanatın kaldırılmasının demokrasi mücadelesinin en önemli kilometre taşlarından biri olduğunun da altını çizen Akbaba, “Birlikte hukuku ve parlamenter rejimi yeniden etkin kılmak zorundayız. Son yıllarda maalesef saltanat anlayışının belirtilerinin devam ettiğini görmekteyiz. CHP olarak 97 yıl önce kazanılan hakları korumak ve demokrasimizi daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Saltanatın kaldırılması, Cumhuriyetin ilanı ve ardından hilafetin kaldırılması Türk Milletine tarihte yeni bir dönem açmıştır. Yeni Türkiye Cumhuriyeti´nin temelleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından atılmıştır. Saltanatın kaldırılması, karanlık bir devri sonlandıran en önemli hamledir. Bu hamle, egemenliğin millete ait olduğunun ve Anadolu halklarının tüm kültür ve inançlarıyla bu toprakların asıl sahipleri olduğunun resmi olarak kabul edilmesidir” diye konuştu.

Akbaba açıklamasının devamında ise “İçerisinden geçtiğimiz korku imparatorluğu ve karanlık günlerden çıkış yolu olarak milletin iradesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi´ni sorunlarımızın çözümü için tek adres olarak görüyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin ve çağdaş Türkiye´nin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ve dava arkadaşlarını saygıyla ve özlemle anıyoruz. Bu adımı atan devrimci cesareti kutluyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı