REKLAMI GEÇ

Arslan: Köy Enstitüleri çağdaşlık simgesidir

Arslan: Köy Enstitüleri çağdaşlık simgesidir

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, çocuk istismari ve tacizin arttığı Türkiye’de 1940’ların gurur tablosu Köy Enstitülerinin öneminin ve çağdaşlık simgesi olduğunun tekrar hatırlanması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2016 Pazar, 13:15

Köy Enstitüleri’nin 76. yılı nedeniyle açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Köy Enstitüleri’nin Anadolu aydınlanmasının ve köyden başlayan kalkınmanın en özgün adımlarından biri olduğunu söyledi.

Arslan, “Çocuk istismarı ve tacizinin, yasaya aykırı açılan yurtların gündem olduğu 2016 Türkiyesinde, 1940’ların gurur tablosu Köy Enstitüleri’nin önemini ve çağdaşlaşma simgesi olduğunu tekrar tekrar hatırlamalıyız. Eğitimde, kalkınmada, tarımda ve kültürde Cumhuriyet’in en başarılı politikalarının köylerimize ulaşması, halkın çocuklarının eğitimle buluşması adına atılan kararlı adımlar, binlerce kız ve erkek çocuğunu uygulamalı eğitimle ve modern yaşamla buluşturdu. Cumhuriyet, köylerimizin gelişmesi ve tarımdan konuta, eğitimden kültüre kadar Cumhuriyet kuşaklarının kendi aydınlanmasını başarabilmesi için köy çocuklarımızın eğitimine büyük önem vermiştir. Kendi köyüne döndüğünde, enstitülerde aldığı eğitimi uygulayacak ve kırsalda kalkınmayı başlatacak eğitim neferleri, Cumhuriyet’in tarihi ve özgün projesidir. Ülkemizin dört bir yanına Cumhuriyet ideallerini yayan ve Atatürk’ün hayallerini gerçekleştirmek için uğraş veren Köy Enstitüsü kuşağının eşi benzeri olmayan mücadelesini saygıyla selamlıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı