REKLAMI GEÇ

BABA-OĞUL’UN YOLLARI AYRILDI MI?

BABA-OĞUL’UN YOLLARI AYRILDI MI?

CHP’de krizin patlak verdiği gün, Denizli Vekili Ertemür, niçin tüzük kurultayı olması yönünde imza verdi, neden çok yakın olduğu halde Önder Sav’la birlikte Kılıçdaroğlu’na karşı durmadı? Daha sonra niçin Kılıçdaroğlu’nun emrinde olduğuna dair açıklamalarda bulundu? Neler konuşuldu?

/ DENİZLİHABER / 6 Kasım 2010 Cumartesi, 18:43

CHP PM Üyesi ve Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür ile CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav arasında özel dostluk, özellikle başkentte CHP’ye yakın siyasi kulislerce yakından bilinmekte. Sav ile Ertemür’ü bir baba-oğul olarak nitelendirebilecek denli yakın ilişkileri, kriz ile geçen 2 gün boyunca yaşanılanlar, Ertemür’ün önce tüzük kurultayı kararına imza atıp, ertesi gün Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile birlikte anılmasıyla ilgili soruları CHP Genel Merkezi’nde, Sedat Kurt sordu, PM Üyesi Ertemür yanıtladı.

NİÇİN İMZA VERDİ?
“Olup bitenlerden haberimiz yoktu”
Ertemür, “O gün Parti Meclisi toplantısı için CHP Genel Merkezi’ne Sayın Genel Başkanımızın çağrısı üzerine geldik. PM Toplantı Salonu’nda toplanmaya başladık. Daha sonra bize Kılıçdaroğlu’nun toplantıya katılmayacağı, oturumun Genel Başkan Yardımcısı başkanlığında gerçekleştirileceği söylendi. PM’nin tek gündemi vardı. O da tüzük kurultayı. Genel Başkanımızın tüzüğü anti demokratik bulması nedeniyle, olağan üstü tüzük kurultayı kararının altına imza atarken kendilerinin o an orada olmayışı konusunda hiç tereddüt yaşamadım. Ancak uzun süren bu oturumun ardından, PM salonundan çıktığımızda, durumun bize aktarılandan farklı olduğunu anladım” dedi.

NEDEN SAV İLE HAREKET ETMEDİ?
“Yasalar, iç hukuk ve görevimiz neyi gerektiriyorsa öyle davrandık”
Önder Sav’ın güdümünde toplanan PM’nin, 59 üyeyle, olağanüstü tüzük kurultayı kararının altına imza atmış olmasına rağmen Ertemür, yaşanılan krizde bir taraf olmadığının altını çiziyor. Yaşanılan krizin boyutlarını öğrenince, ilk olarak CHP’nin bu durumdan nasıl etkileneceğine ilişkin değerlendirme yaptığını dile getiren Ertemür, “Bir milletvekili ve PM üyesi olarak, o an partimin çıkarları doğrultusunda karar almam gerektiğini düşündüm. Konu; kişilerin nereden alınıp nereye konduğu değildi. Yasalar, iç hukuk ve görevimiz neyi gerektiriyorsa öyle davrandık. Kaldı ki şu an süren bir küskünlük, ayrışma yok ki ben seçim yapmak zorunda olayım” dedi.

KILIÇDAROĞLU İLE İKİLİ GÖRÜŞME YAPTI MI?
“Önce ben uğradım yoktu. Sonra beni çağırttı”
Ertemür, Kılıçdaroğlu ile Perşembe günü öğleden önce görüşmek için Parti Genel Merkezi’ndeki genel başkanlık makamına gittiğini, ancak o an Kılıçdaroğlu’nun makamda olmadığını öğrendiğini söyledi. Akşamüstüne doğru özel kalemin arayıp Genel Başkan’ın kendisiyle görüşmek istediği bilgisini ilettiğini aktaran Ertemür, “Bunun üzerine makamına gittim. Konunun nasıl geliştiğini anlattım. Daha önce görüştüğümüz bir konu vardı onu da konuştuk. Neticesinde biri genel sekreterim olsa da diğeri genel başkanım. Bu ayrıma varılmalı” dedi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?
“Gönül bağımız da sürüyor, parti içi görevimiz de”
Ertemür, Sav ile ilgili özel dostluğunu “Duygusal bir bağım tabiî ki var. 10 yıldır birlikte çalışıyoruz. 10 yıl boyunca hiç kavgamız olmadı” diye yorumlarken, birçokları tarafından kabus olarak nitelendirilen iki günlük kriz hakkında ise “Yaşananlar sırasında bilgi eksikliği ve iletişim sıkıntısı vardı. Ancak o hızla geçen iki gün içinde her şey rayına oturdu. Bir görev değişimi oldu. Bu görev değişimine bugün itibariyle sorun yaratan, direnen kimse yok. Herkes verilen görevinin başında, partinin geleceği ve menfaatleri doğrultusunda çalışmaya gayret ediyor” diye konuştu.

Denizli’de hala gündemde olan Adnan Keskin, başkentte ne ölçüde revaçta?
CHP Genel Merkezi’nde Keskin’le özel görüntüler Pazartesi Günü www.denizlihaber.com’da…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı