REKLAMI GEÇ

“BÜYÜKŞEHİR, SİVİL DİKTATÖRLÜĞE GEÇİŞ AŞAMASIDIR”

“BÜYÜKŞEHİR, SİVİL DİKTATÖRLÜĞE GEÇİŞ AŞAMASIDIR”

CHP Denizli Milletvekili Adayı Adnan Keskin, il genelinde büyükşehir modelinin sivil diktatörlüğe geçiş aşaması olduğunu iddia ederek, “Bu modelle, iki katına artırılan vergilerden dolayı köylümüz ve belde sakinleri mağdur edilecektir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2011 Cumartesi, 15:02

Başbakan Erdoğan’ın, 11 ili daha büyükşehir statüsüne geçirileceğine dair açıklamalarını değerlendiren CHP Denizli Milletvekili Adayı Adnan Keskin, “İl genelinde Büyükşehir Modeli Sivil Diktatörlüğe geçiş aşamasıdır. Demokrasinin beşiği yerel yönetimler budanamaz! Bu modelle iki katına artırılan vergilerden dolayı köylümüz ve belde sakinleri mağdur edilecektir” dedi.

Büyükşehir statüsüne geçirileceği bildirilen 11 ilin, mevcut büyükşehir belediyelerinin nüfus yapısından farklı olduğunu hatırlatan Keskin, “Bu 11 ilin, mevcuttan farklı olarak nüfusu 750 bini geçen illerin il genelinde büyükşehir belediyesi yapılacağı, ilin merkezinin büyükşehir belediyesi, ilçelerinin buna bağlı ilçeler ve belediyeler olacağı, il merkezine yakın belediyelerin ve ilçelere bağlı belediyelerin, köylerin mahalleye dönüştürüleceği belirtilmektedir. AKP’nin 12 Haziran seçimlerinden sonra meclisten geçirmek istediği bu taslakla Denizli’de 68 belediye kapatılıp mahalleye dönüştürülecektir. Dolayısıyla muhtarlıkla yönetilecektir” dedi.

“Ucube büyükşehir”
Keskin, “İleri demokrasi borazanı, çılgınlık hastası, yolsuzluk ustası AKP, yarattığı mevcut statüden farklı il genelinde ucube büyükşehir modeli ile kafasında hayal ettiği tek kişiye endeksli sivil diktatörlüğü kurma yönünde adımlar atmak istemektedir. Çoğulculuğu değil, çoğunluğun baskısını içselleştirmiş AKP ve lideri, ‘başkanlık sistemi’ adını verdiği dikta rejimini oluşturabilmek için önündeki engel gördüğü yerel yönetimleri tek tek buharlaştırmak istemektedir. AKP demokrasiden ürkmektedir, korkmaktadır. Büyükşehir adı ile illerde iktidarın borazanı, biat kültürüne bağlı belediye başkanları, valiler ile sivil diktatörlüğün yapıtaşları oluşturulmaya çalışılmaktadır” diye konuştu.

“Sesini çıkaranların ümüğü sıkılacak”
İl ölçeğinde büyükşehir statüsü ile bundan böyle beldelere ve köylere hizmet ve yatırımın ulaşmayacağını, sesini çıkaranların ise ümüğünün sıkılacağını iddia eden Keskin, “Büyükşehir ile büyük nimetlerin getirileceği süslü laflarla anlatılmakta, getireceği külfetler hiç dile getirilmemektedir. Bu statü ile narsistlerin, kibirlilerin, halka tepeden bakan siyah gözlüklü, beyaz gömlekli, siyah takım elbiseli, jeeplerine kurulmuş AKP yöneticilerini, yandaşlarını tatmin için belde ve belediyeler rant alanı yapılmak istenmektedir” dedi.

“Emlak vergileri yüzde 100 artacak”
Keskin, “Mevcut beldelerde, belediye sınırları içinde oturan yurttaşlarımızı uyarmak istiyorum: Bu alanlarda basit usulde vergilendirmeye tabi mükellefler büyükşehir olduğunda gerçek usulle vergilendirilecektir. Yani defter tutma zorunda kalacaktır. Emlak vergileri yüzde 100 artacaktır. Bütün Denizli ilçe ve köylerinin Büyükşehir olması durumunda kırsal kesimdeki köylülerimiz, küçük beldelerdeki çiftçimiz ve köylümüz bundan büyük oranda mağdur olacaktır” dedi.

“Umarım AKP’nin kabusu gerçek olmaz”
Keskin, daha önce kendisinin verdiği büyükşehir önerisinde olduğu gibi, sadece Denizli ve yakın çevresinde, alt kademe beldeleri de kalarak daha demokratik, hizmet ve yatırımların ulaştırıldığı, imarlı ve planlı kalkınmayı sağlayacak bir modelin gerçekleştirilebileceğini söyledi. Keskin, “AKP’nin modeli ile konu sadece ekonomik düşünülmekte, yıllardır kamu hizmeti veren belediyeler AKP’nin doyumsuz iştahına yem edilmek istenmektedir Denizli’nin yollarında, sokaklarında yürünemezken, kent merkezine 120 km. uzaklıktaki belde ve köylere hizmet getirme iddiası bir kabustur. Umarız gerçek olmaz! CHP’nin iktidarında yerel yönetimler çağdaş normlara kavuşturularak geliştirilecek, yerinden yönetim esas alınacak, merkezi idarenin elindeki bazı yetkiler yerele devredilecek ve kaynak kullanımı için belediye meclislerince karar alınması sağlanacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı