REKLAMI GEÇ

CHE, KADIN PLATFORMU İLE BULUŞTU

CHE, KADIN PLATFORMU İLE BULUŞTU

Denizli Kadın Platformu üyeleri Şubat ayı toplantısını Cumhuriyet Halk Evleri ev sahipliğinde yaptı. Gündem toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Evleri Sorumlusu Firdevs Akakça, kadınların halk evine sahip çıkmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 7 Şubat 2011 Pazartesi, 17:33

Denizli Kadın Platformu Şubat ayı değerlendirme toplantısını Cumhuriyet Halk Evleri ev sahipliğinde yaptı. TMMOB toplantı salonunda yapılan Şubat ayı toplantısında konuşan Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Aysun Moralı, Ocak ayında yapılan etkinlikler ve Şubat ayında yapılması düşünülen etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Denizli Cumhuriyet Halk Evleri Sorumlusu Firdevs Akakça, halk evine ilginin bir hayli fazla olduğunu ve buraya her kesimden herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi. Şu anda kadınların önemli derecede ilgi gösterdiği Cumhuriyet Halk Evleri’ne, Kadın Platformu üyelerinin sürekli olarak gelmesini isteyen Akakça, “ Kentlilik ve çevre bilincini işleyeceğimiz etkinliğimize sizlerin de katılarak destek olmasını istiyoruz. Siz değerli kadınlarımızın evimize gelerek her konuda yanımızda olduğunu görmek isteriz. Şu anda her konuda en önemlisi de eğitimler konusunda büyük desteğe ihtiyacımız var. Sizler de uzman olduğunuz konularda buraya gelerek buradaki insanlara yardımcı olabilirsiniz” dedi.

Akakça, “Cumhuriyet Halk Evleri henüz 1 aylık geçmişe sahip olmasına rağmen 200 kadın, 56 çocuk üyesi bulunmaktadır. Kadın üyelerimiz, 4 ayrı sınıfta, bilgisayar kursu almaktadır. Biçki-dikiş sınıfımız 10 kursiyerle devam etmektedir. Kursiyer sayımız 32’dir. Ana-baba okulumuz her hafta değişik konularla hanımlarımızı bilgilendirmektedir. (0-6 yaşın insan hayatında önemi, ergenlikte iletişim, aile içinde iletişim vb.) Her hafta perşembe günü kadın sağlığıyla ilgili doktorlarımız gelip seminer vermektedir. Tarihleri belirlenmiş olan, diksiyon kursumuz, takı-tasarım kursumuz ve hasta bakım kursumuz açılmak üzeredir. Gönüllü öğretmenlerimiz, doktorlarımız ve psikiyatri uzmanlarımız kendi olanakları ile bizlere ellerinden gelen katkıyı vermektedirler” dedi.

Denizli Kadın Platformu’nun Şubat ayı toplantısında son olarak TOBB Denizli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melike Basmacı Kayhan da Avrupa Birliği projelerinden ve hibe desteklerinden kadınların Türkiye’de yeterince yararlanmadığını belirterek, kadınların bu konularda daha çok çalışmalarını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı