REKLAMI GEÇ

CHP 86 yaşında

CHP 86 yaşında

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, 1935 yılında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 86. yıl dönümünü kutlandı.

/ DENİZLİHABER / 9 Eylül 2009 Çarşamba, 18:19

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 9 Eylül 1923 yılında “Halk Fırkası” adı altında kurduğu ve1935 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi ismiyle Türkiye siyasetinde yerini alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk partisi olan CHP, kuruluşunun 86. yılını kutluyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun 86. yıl dönümünü yurt genelinde düzenlediği etkinlikler ile kutladı. CHP’nin 86. yıl dönümü nedeniyle parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, Atatürk’ün kurduğu CHP’nin 86. yılını büyük bir mutluluk ve güvenle halk ile el ele kutladıklarını belirtti. CHP İl Başkanı Zafer Göneç, Ankara’da il başkanları toplantısında olması nedeniyle, Denizli’deki kutlamalara katılmadı.

Konuşmasına 7 şehidin ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Bartal, “Bugün 7 vatan evladımızı bu vatan toprağı için şehit verdik. Ben bu yiğitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Son dönemlerde Türkiye’de yaşanan sıkıntılar ve Cumhuriyet kazanımlarının bir bir yok edildiği bir dönem içerisinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün o önemli sözleriyle sizlere hatırlatma yapmak istiyorum. Ulu Önderimiz; ‘Benim iki önemli eserim vardır biri Cumhuriyet biri de Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ diyerek, partimizin önemini anlatmıştır. Bizler bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımız ile el ele gönül gönüle Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkacağız” dedi.

Partideki basın açıklamasının ardından partililer ellerindeki parti bayrakları ile Valilik önüne kadar yürüdü. Burada Atatürk Anıtı’na çelenk sunan partililer, daha sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı