REKLAMI GEÇ

CHP astı belediye indirdi

CHP astı belediye indirdi

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bugün pankart tartışması yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin “17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası” adıyla başlattığı kampanyanın tanıtım pankartlarının asıldığı noktalardan, zabıta tarafından kaldırılması CHP’lilerin tepkisini çekti. CHP grubu bunu gündeme taşıdı, Başkan Zolan’dan “Propaganda amaçlı pankartlar her yere asılamaz” yanıtı geldi. CHP grubu kaldırılan pankartı açarak belediye önünde protesto açıklaması yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2014 Salı, 19:01

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, bugünkü birleşiminde birçok maddeyi görüşerek karara bağladı. Ancak toplantıya damgasını yolsuzluk ve rüşvet tartışmaları vurdu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin “17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası” adıyla başlattığı kampanya için kentin 19 ayrı noktasına asılan pankartlar, zabıta tarafından toplandı. CHP Grup Başkan Vekili Bekir Çapar, “Biz hem belediyeden hem valilikten izin almıştık, neden kaldırdınız?” diye sordu. 

denizli-chp-pankart-krizi-ic-zolan

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise pankartların siyasi propaganda amacı taşıdığını, bu nedenle istenilen her yere asılamayacağını söyledi. CHP’liler, toplantının ardından Denizli Belediyesi önünde pankartların kaldırılmasını protesto için açıklama yaptı.

denizli-chp-pankart-krizi-ic-capar

Zabıtanın söktüğü pankartı açan CHP’li meclis üyeleri adına açıklama yapan Bekir Çapar, uygulamanın demokrasi ve hukuka aykırı olduğunu belirterek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

denizli-chp-pankart-krizi-ic-pankart

Bu arada zabıta tarafından kaldırılan pankartlar, CHP’liler tarafından yeniden aynı yerlere asıldı. CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, pankartlarla ilgili yasal prosedürü yerine getirdiklerini ve tüm izinleri aldıklarını belirterek, “Bizim astığımız pankartlarda herhangi bir kurum ya da kişi işaret edilmiyor. Kişilik haklarına bir saldırı söz konusu değil. Biz yolsuzluk ve rüşvetle mücadele konusunda toplumsal bir duyarlılık oluşturma amacındayız. Akl-ı selim sahibi kimsenin bu fikre karşı çıkmayacağını düşünüyoruz” dedi.

Yeniden asılan pankartların tekrar toplanıp toplanmayacağı ise merak konusu.

Yorumlar

ANIL   -  Bağlantı 17 Aralık 2014, 12:11

YAŞASIN İLERİ DEMOKRASİ, YAŞASIN HIRSIZLIK VE RÜŞVET,YAŞASIN RANTCILIK, YAŞASIN ADAM KAYIRMA

Murat Candan   -  Bağlantı 17 Aralık 2014, 09:31

Yarası olan gocunur, hırsızlık ve yolsuzlukla mücadeleye destek olacağına köstek olmak neden?Dürüst insan bu pankartları her yere kendisi asar.

albay   -  Bağlantı 17 Aralık 2014, 08:29

17 aralık yolsuzluk hırsızlık ve rüşveti akıl sahibi insanlara unutturamayacaklar. bu pankartı toplamak isteyen zihniyet hırsızlarla aynı düşüncede olan zihniyettir,yandaştır aklı selımle hareket etmeye çagırıyorum

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı