REKLAMI GEÇ

CHP hem dert dinledi Hem de “hayır istedi

CHP hem dert dinledi Hem de “hayır istedi

Referandum çalışmalarının temposunu artıran CHP örgütü,bayram öncesi esnafları ziyaret ederek hem dertlerini dinledi hem de ”hayır” oyu istedi.

/ DENİZLİHABER / 7 Eylül 2010 Salı, 17:48

CHP Denizli Milletvekili ve PM üyesi Ali Rıza Ertemur ile birlikte İl Başkanı Zafer Gönenç, Merkez ilçe Başkanı Osman Bartal, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Yöneticileri, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleriyle Kadın ve Gençlik kolları üyeleri toplu halde Bayramyeri ve Kaleiçi bölgesindeki işyerlerini ziyaret ederek öncelikle esnafın sorunlarını dinledi.Esnaflar işlerin durgun olduğunu belirterek , ”Eski alış verişleri şimdi mumla arıyoruz.”diye dert yandı.

Türkiye’nin 3 aydan bu yana enerjisini boşa harcayarak referanduma kilitlendiğini söyleyen CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur da, “Bütün siyasi partiler anayasa değişikliğinin oylanacağı referandumla ilgili çalışma içinde. Bizde halkın anayasa değişikliğini daha iyi kavrayabilmesi için bugün Bayramyeri ve Kaleiçi esnafını ziyaret ediyoruz” dedi. Seçmenden olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Ertemur, “Halk artık AKP’ den kurtulmak istiyor. AKP 12 Eylül diktasının anayasasını değiştireceğim derken, kendi dikta anayasasını Türkiye’ye kabul ettirmeye çalışıyor” diye konuştu.

Öte yandan esnafları ziyaret sırasında bir öğrenci velisi, Ertemur’un yanına gelerek okuldan kayıt için 100 lira para istendiğini ve parası olmadığı için kaydı yapmadıklarını söyledi. Bunun üzerine Vekil Ertemur, hemen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’u aradı. Basın mensuplarının önünde gerçekleşen telefon görüşmesinde kısa bir tartışma yaşandı. Ertemur Milli Eğitim Müdürü Oğuz’a, “Her yerde bu katkı payı adı altında para alınıyor. Nasıl yasak dersiniz buna. Adamın eline bankadan hesap numarası verilmiş. Okul aile birliği para istiyor. Bu paraların toplandığını bütün Türkiye biliyor. Bir siz bir de Milli Eğitim Bakanı bilmiyor” diyerek tepki gösterdi.Bu telefon görüşmesinden sonra kayıt için para istenen öğrenci velisinin çocuğunun kaydını yaptırdığı ve Milli Eğitim Müdürü Oğuz’un da söz konusu okula giderek, kayıtta görevli tüm personeli değiştirdiği ve ”kesinlikle para istenmeyecek” talimatı verdiği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı