REKLAMI GEÇ

CHP’DE 91 ÇIKMAZI

CHP’DE 91 ÇIKMAZI

455 delegenin oy kullanacağı il kongresinde aday olabilmek için en az 91 delege tarafından divana önerilmek gerekiyor. İl Başkanı Gönenç için 300 imza verildiği ve bu sayının arttığı parti kulislerinde konuşuluyor. Aday olması durumunda Ali Kavak’ın 91 imzayı toplayabileceği ise merak konusu.

/ DENİZLİHABER / 18 Şubat 2010 Perşembe, 17:53

Cumhuriyet Halk Partisi’nde il kongresi 28 Şubat’ta EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 208 merkez ilçe, 237 ilçe delegesinin yanı sıra doğal delege olan 9 disiplin kurulu üyesi ve milletvekili ile birlikte 455 delege bu kongrede oy kullanacak.
CHP tüzüğünde aday olunabilmesi için delege sayısının yüzde 20’si oranında imza toplama şartının bulunması ise parti kulislerinin ilk sıradaki gündem maddesi. Parti çevrelerinde önemli bir kesim Ali Kavak’ın yeterli imzayı toplayamayacağı fikrinde birleşirken bir grup da kongrenin başa baş geçeceği, özellikle kongre konuşmalarının kararsız delegelerin kullanacakları oyda etkili olacağını savunuyor.

MERKEZ DELEGASYONU GÖNENÇ’E YAKIN

İl kongresinde merkez ilçeden 208 kongre delegesi oy kullanacak. Bu delegelerin tamamı Zafer Gönenç’in de destek olduğu Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal’ın listesinden seçilen isimler. Merkez ilçe kongresinde Arif Balkanay’a açık destek veren Ali Kavak’ın ise ilçelerde daha etkili olduğu konuşuluyor. İl Başkanı Zafer Gönenç’in adaylık için 300 imza topladığı ve bu imzaların 190’ının merkez ilçeden geldiği iddia edildi. Gönenç’e yakın çevreler her geçen gün imza verenlerin sayısının arttığına da işaret ediyor.

GÖNENÇ NE DEDİ?

İl Başkanı Zafer Gönenç imza toplama gibi bir talimat ya da talepte bulunmadığını belirtirken 300 imza toplandığı bilgisinin kendisine geldiğini de doğruladı. Denizlihaber.com’a özel açıklama yapan İl Başkanı Gönenç, “Doğrusu ben imza toplamak gibi bir çalışma içinde değilim. Açıkçası bunu takip de etmiyorum. Bu konuda bir çalışma yapmış olsaydım bahsi geçen sayıdan daha fazla imza toplayabilirdim. Benim düşüncem il kongremizin Cumhuriyet Halk Partisi olgunluğuna ve geleneklerine yakışır bir kongresi olmasını sağlamak. Çok güzel bir kongre yapacağımızı düşünüyorum. Gereken tedbirleri alıyor, hazırlıkları yapıyoruz” dedi.

KAVAK NE DEDİ?

İl Başkan adayı Ali Kavak ise ‘adaylık için gerekli imzayı toplayabilir misiniz?’ sorumuza, “Bu konuda hiçbir sakıntı yaşamam. Şu anda delege arkadaşlarımla tek tek görüşmeler yapıyorum. Kongreye ilişkin çalışmalarımız hakkındaki bilgiyi ve yeni dönem için projelerimizi kongre tarihinden birkaç gün önce açıklayacağız” dedi.
Merkez ilçe kongresinden bu yana yaşanan gelişmeleri değerlendirmesini istediğimiz Kavak bu sorumuza ise; “Partimle yada partime kayıtlı üyelerimle ilgili basın yada televizyon aracılığı ile konuşma yapma geleneğine sahip değilim. Yapılan işleri basında değerlendirme geleneği de bende yok. Bu değerlendirmeler kongrelerde yapılır. Bu nedenle değerlendirmeleri ilçe ve il kongrelerinde yapmaktayım” diye yanıt verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı