REKLAMI GEÇ

CHP’de görev dağılımı yapıldı

CHP’de görev dağılımı yapıldı

Geçtiğimiz hafta Cuma günü göreve başlayan CHP’nin yeni yönetim kurulu, kendi arasında görev dağılımını yaptı. Yeni yönetim, partinin ilçe başkanları ve İGM üyeleri ile toplantı yaptı.

/ DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2009 Perşembe, 16:46

CHP’de, geçtiğimiz hafta Cuma günü göreve başlayan yeni il yönetimi, kendi arasında görev dağılımını yaptı. CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, yönetim kurulundaki görev dağılımını açıkladı. İl sekreterliğine Himmet Yavaş’ın, il saymanlığına Murat Gürsoy’un, eğitim sekreterliğine de Gürel Bingüller’in getirildiğini belirten Gönenç, yeni yönetimin, partinin İGM üyeleri ve ilçe başkanları ile tanışması amacıyla toplantı yaptıklarını söyledi.

Tanışma toplantısı
CHP’nin il binasında yapılan toplantıya, CHP’nin ilçe başkanları, İl Genel Meclisi (İGM) üyeleri ve CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur katıldı. Toplantıda. 12 çalışma komisyonu oluşturduklarını ifade eden Gönenç, “Her bir komisyonun başında da yönetim kurulundan arkadaşlarımız var. Bu toplantıda, ilçe başkanları ve İGM üyelerimiz ile yönetim kurulumuzu buluşturup tanıştırmayı amaçladık. Toplantıda, yapılacak etkinliklerin programı da belirlenecek” dedi.
CHP’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluşmuştu: Zafer Gönenç, Himmet Yavaş, Murat Gürsoy, Gürel Bingüller, Nurhan Dama, Dilek Özer, Nilüfer Akşit, Tarık Boyar, Cafer Taşdelen, Nejdet Bardan, Faik Genç, Osman Saruhan, Sadık Emre Çaputçu, Turan Feyzi Demiray, Ali Deniz Semerci.

‘Madımak katliamını unutmadık’
Toplantıyla ilgili bilgi veren Gönenç, 2 Temmuz’da Sivas’ta yapılan Madımak katliamını da unutmadıklarını söyledi. ‘Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak’, ‘Şeriat isteriz’ sloganlarıyla eylemin gerçekleştirildiğini hatırlatan Gönenç, “Devletin ve güvenlik güçlerinin gözleri önünde işlenen böyle bir katliamı unutmanın, unutturmaya çalışmanın bir insanlık suçu olduğunu düşünüyoruz. Gerici faaliyetlerin odağı olduğu Anayasa Mahkemesi kararı ile tescillenmiş, AKP’nin ve iktidarının bu katliamı yapanlardan hesap sormasını, kaçakları yakalayıp adalete teslim etmesini ve katliamın gerçekleştiği binayı kamulaştırıp, müzeye dönüştürmesini beklemek mantıklı olmasa da Madımak Oteli’nin hemen kamulaştırılarak müzeye dönüştürülmesi talepleri yerine getirilmelidir. Bu ülkede, 1 Mayıs 1977 katliamından, Maraş’a, oradan Sivas katliamına kadar yüzlerce siyasi cinayet halen ‘faili meçhul’ kalmaya devam ediyor. Türkiye’nin tam anlamıyla, laik, demokratik bir hukuk devleti olması için Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Çerkez, inanan, inanmayan ayrımı yapmadan tüm faili meçhul cinayetler aydınlatılmalı, sorumlular cezalandırılmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı