REKLAMI GEÇ

CHP’DE SON SÖZ MYK’NIN

CHP’DE SON SÖZ MYK’NIN

CHP’de gözler bugün yapılacak Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’na çevrildi. Toplantı’da Denizli Belediye Başkan Adayı belirlenecek. MYK üyeleri Çetin Apa ve Süleyman Boz’un yanısıra Ertemur vasıtasıyla Sav’la görüşen Ataman’ı değerlendirecek.

/ DENİZLİHABER / 21 Ocak 2009 Çarşamba, 01:00

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 21 kişiden oluşan Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Deniz Baykal’ın başkanlığında bugün toplanıyor. Öğleden sıra bir araya gelecek olan kurul,şu ana kadar karara bağlanmamış il belediye başkan adaylıkları için toplanacak. Denizli’nin göbeği de bu toplantıda kesilecek.

Denizli Merkez İlçe Başkanlığı’na bizzat başvuran Çetin Apa ve Süleyman Boz’un yanı sıra Ankara’da başvurusu bulunduğu iddia edilse de “Ben başvuruda bulunmadım” diyen Ataman isimleri kurul üyelerince değerlendirilecek.

Baykal’ın yanı sıra 4 genel başkan yardımcısı ve genel sekreterin de üyesi olduğu MYK’nın saatler sürmesi beklenen toplantıda alınan kararın ise, yarın(Perşembe günü) Genel Başkan Deniz Baykal tarafından açıklanacağı öne sürülüyor.

İLK ADAY APA OLDU

2004 yerel seçimlerinde Marım ile birlikte aday adaylığı başvurusunda bulunan Çetin Apa’nın bir önceki seçimlerdeki kaderini benzer bir toplantının kararı belirlemişti. Apa ve Marım parti meclisinde oylanmış, parti meclisinde çoğunluk Marım’dan yana tavır sergileyince Genel Başkan Deniz Baykal Marım’ı aday göstermişti. Apa bu kez, benzer bir oylamaya hazırlıklı, “Dersimi iyi çalıştım. Şu ana kadar aday gösterilmek konusunda yetkinliğimi ortaya koydum. Sorumluluğumun bilincindeyim. Artık MYK’dan çıkacak kararı bekliyoruz. Ben ya da diğer bir arkadaşım çıksa da partimin yerel seçimler için en iyi kararı vereceğini biliyorum” dedi.

BOZ SON GÜN BAŞVURDU

Mimarlar Odası eski Başkanı Süleyman Boz, son gün Apa gibi örgüt geleneğini bozmadı ve Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal’a aday adaylığı dosyasını sundu. Şehircilik konusunda deneyimli olduğunu ve bu deneyimlerini kent hizmetlerinde kullanmak için aday olduğunu dile getiren Boz, Apa gibi partinin en doğru kararı vereceğinden şüphesi olmadığını söyledi.

ATAMAN DEPREMİ

Günlerdir adı kulislerde dolaşsa da gazetecilere inatla “Ne aday oldum, ne de teklif eden oldu” açıklaması yapan ama bu açıklamaların hemen ardından dün Ankara’ya giderek Milletvekili Ali Rıza Ertemur ile birlikte Önder Sav’la görüşen Hüsamettin Ataman, örgütte şok etkisi yarattı. Bir dönem önce DSP’den belediye meclisinde bulunan, geçtiğimiz genel seçimlerde de CHP’den milletvekili adayı olan Ataman, “Sayın Sav ile görüştük. Genel Sekreterimiz konuyu bugün MYK’da görüşeceklerini ve karara bağlayacaklarını buyurdular. Artık bekleyip sonucu hep birlikte göreceğiz” dedi

BİR İHTİMAL DAHA VAR

İl ve aday adaylarının çokluğu nedeniyle Merkez Yürütme Kurulu’nun bugün yapacağı toplantının uzun süreceğini dile getirmiştik. Toplantıda eğer bazı iller konusundaki kararsızlık net bir çözüme bağlanmazsa, bu illerin adayları ile ilgili karar parti meclisine de bırakılabilir. Keza geçtiğimiz yerel seçim öncesi Marım ve Apa ismi parti meclisince oylanmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı