REKLAMI GEÇ

CHP’den AKP’ye sert mesaj

CHP’den AKP’ye sert mesaj

AKP İl Başkanı Bilal Uçar’ın www.denizlihaber.com’da yayınlanan “DTP bence iktidar bile olsun. Hiç önemli değil” ifadesine CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’ten tepki geldi. Gönenç, Uçar’ın açıklamalarına, “Dervişin fikri neyse zikri odur” atasözüyle cevap verdi.

/ DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2009 Cuma, 19:35

AKP İl Başkanı Bilal Uçar’ın www.denizlihaber.com’da yayınlanan “DTP bence iktidar bile olsun. Hiç önemli değil” ifadelerine CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’ten tepki geldi. Yapılan haberde Uçar’ın kürt açılımı konusunda düşündürücü açıklamalarda bulunduğunu belirten Gönenç: “ AKP’nin Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, bir yerel gazeteye verdiği röportajında partisinin Kürt açılımı ile ilgili düşüncelerini açıklamıştır. Dervişin fikri neyse zikri odur, der atasözü. Uçar bu açıklama ile zikrini ortaya koymuştur. AKP’nin de, İl Başkanının da foyası meydana çıkmıştır” dedi.

AKP İl Başkanı Bilal Uçar’ın yaptığı bu açıklamayla iktidar partisinin bakış açısını ortaya koyduğunu belirten Gönenç: “ Sayın İl Başkanı, iktidarın ve kendinin bakış açısını ortaya koymuştur. Etnik siyaset yapan ve bölücü söylemleri benimseyen, hatta sorununun çözümü için pkk ve İmralı sakini ile görüşmek zorundasınız diyen bir siyasi partinin Türkiye’de iktidara gelmesinden rahatsızlık duymayacağını aktaran zihniyet, Türkiye’yi yöneten zihniyetdir” dedi,

Uçar’ın açıklamasında” Ne Mutlu Kürdüm” denmesini istediğini belirten Gönenç: “ İktidar partisi il başkanını “DTP bence iktidar bile olsun. Hiç önemli değil” diyebilecek kadar açık olduğu için Ana Muhalefet Partisi Denizli İl Başkanı olarak kutluyorum. Hatta Sayın Başkan, bununla de yetinmiyor; “Ne Mutlu Kürdüm Diyen Varsa, Bırakın Desin” diyerek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına da kendisinden beklenen bir anlayış getiriyor. Sayın başkan Atatürk, Ne Mutlu Türküm Diyene demiştir. Türk olana değil, Türküm diyene. Farkı anlayabiliyor musunuz? ABD ve Avrupa’nın geçmişte PKK’ya açıkça destek verdiğini rahatlıkla ifade eden il başkanı, partisinin PKK ile mücadele için neden ABD’nin ayağına gidip, icazet aldığını açıklamıyor” dedi.

CHP olarak herkesin şapkasını çıkartarak önüne koyması gerektiğini belirten Gönenç: “Herkes şapkasını çıkarıp önüne koymalıdır. Partimiz 20 yıldır bu konuda hazırladığı rapor ve bilimsel çalışmalarla üzerine düşeni yapmaktadır. Yapmaya devam edecektir. Yeter ki iktidar, devlet yönetiminde yurtsever bir anlayış içinde olsun, ciddi olsun, samimi olsun ve en önemlisi ağzından çıkanı kulağı duysun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı