REKLAMI GEÇ

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU

CHP Merkez İlçe Başkanlığı, İsmailağa Cemaati mensuplarının, din üzerinden siyasi propaganda yaparak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri iddiasıyla, Valiliğe, Cumhuriyet Savcılığı’na ve Seçim Kurulu’na suç duyurusunda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2011 Cumartesi, 13:46

CHP Merkez İlçe Başkanlığı,12 Haziran seçimleri için Denizli’ye gelen İsmailağa Cemaati mensuplarının din üzerinden siyasi propaganda yaparak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiklerini ileri sürerek Valiliğe, Cumhuriyet Savcılığı’na ve Seçim Kurulu’na suç duyurusunda bulundu. Cemaat mensuplarının Denizli merkezinde ve ilçelerde halkın dini inançlarını siyasi amaçlarına alet ettiği ve CHP’ye yönelik haksız iftiralarda bulunduklarının iddia edildiği suç duyurularında, beyaz sarıklı, sakallı ve cüppeli kıyafetlerle dolaştıkları iddia edilen bu kişilerin mobese ve güvenlik kamerası kayıtlarından kimliklerinin belirlenerek gerekli yasal işlemin yapılması istendi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, cemaat mensuplarının pazaryerlerine dolaştığını, namaz vakitlerinde camilere gittiğini, Bozkurt ilçesinde Emniyet’i bile ziyaret edip polislerle görüştüklerini savunarak, ”CHP’yi karalayan ve AKP’ye oy isteyen bu kişiler mutlaka cezalandırılmalı” dedi.

Bu kişilerin ”CHP iktidara gelirse bunlar camileri bile yıkar, size namaz da kıldırmazlar. Denizli’de boşanmaların sayısı arttı. Bu ayrılıklar Allah korkusu olmayışından. Allah korkusun u çiftlere hatırlatmak şart oldu. Aksi halde boşanmaların önüne geçilemez. Gençler de dinden uzaklaştı. Gençliğe dinini öğretmek istiyoruz” gibi özetlenebilecek sözlerle propaganda yaptıklarını dile getiren Yurtseven daha sonra şunları söyledi:
”Açıkça halkı kin ve düşmanlığa tahrik ediyorlar. Türkiye Tayyibistan değil. Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Ve, sahipsiz değildir. Halkın din duygularını sömüren bu eylemler mutlaka mercek altına alınmalı ve sorumlular hakkında gerekli soruşturma yapılmalıdır. Bu cemaat mensupları kendilerinin ifadeleriyle 81 ilimize gruplar halinde dağılarak AKP’ye arka çıkan propagandalarını südürmektedirler. Her şeyi gören Emniyet birimlerimiz bu cemaatin yasa dışı propagandasını göremiyor mu? Her konuda istihbari bilgisi olan polisimiz acaba bu konuda istihbarattan yoksun mu? Din iman edebiyatı yaparak halkımızın tertemiz duygularını sömürenlere acaba ne zaman ‘dur ‘denilecek. CHP olarak diyoruz ki yakalayın bu adamları. Emniyet ve Jandarmamız her türlü teknik donanıma da tecrübeye de sahip. İnsanların özel hayatlarının mikro kameralarla karartıldığı bu ülkede aleni suç işleyen din simsarlarını mobese ve güvenlik kamerası kayıtlarıyla yakalamak çok mu zor. Yetkili makamlara suç duyurumuzu ilettik, şimdi gerekli yasal işlemin yapılmasını bekliyoruz”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı