REKLAMI GEÇ

CHP’li gençlerin Kocatepe çıkarması

CHP’li gençlerin Kocatepe çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Gençlik Kolları, Zafer Bayramı Haftası kutlamaları çerçevesinde 26 Ağustos Büyük Taarruzun başlatıldığı Afyon Kocatepe’ye gezi düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2009 Cumartesi, 20:20

Büyük Taarruz’un 87. yıldönümü nedeniyle her yıl 25-30 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Zafer Bayramı Haftası etkinliklerine katılmak için Afyon’un Şuhut ilçesine giden Denizlili gençler, çok özel duygularla şehrimize döndü.

Denizli CHP Gençlik Kolları üyeleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen arkadaşları ile kucaklaşarak, Atatürk’ün Büyük Taarruz emrini verdiği 1874 rakımlı Kocatepe’ye yürüyüş yaptılar. “Kocatepe Zafer Yürüyüşü” adı verilen yürüyüşe genci yaşlısı binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Yürüyüşe katılan CHP’li gençler atalarının savaş kazandığı yollarda yürümenin kendileri için büyük onur ve gurur kaynağı olduğunu söylediler. Sabaha kadar süren programın ardından Denizli’ye dönen gençler bu gezinin kendileri için çok büyük bir anlam taşıdığını ifade ettiler.

Denizli CHP İl Gençlik Kolları Üyeleri gezi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Genç arkadaşlarımızla Ulu Önder Atatürk’ün taarruz emrini verdiği o muhteşem tepeyi görmekten dolayı çok mutluyuz. O günlerin anısını yaşamak isteyen arkadaşlarımızla birlikte tarihi orada birlikte yaşamak istedik. Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi şartlarda nasıl kurulduğunu bir kez daha hatırladık” dediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı