REKLAMI GEÇ

CHP’li Keskin Bakan Eroğlu’na sordu

CHP’li Keskin Bakan Eroğlu’na sordu

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Acıpayam’da baraj yapım işine 5 yıldır başlanamadığını belirterek, “Baraj inşaatı ne zaman başlayacak ve bitecek” diye sordu.

/ DENİZLİHABER / 27 Haziran 2012 Çarşamba, 15:47

TBMM Başkanlığı’na Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren CHP’li Keskin, bölgedeki Dalaman Çayı’nın suyunu tutmak için kurulacak Sami Soydan Sandalcık Barajı inşaatının 2007 yılında yap işlet devret modeliyle ihale edildiğini anımsatarak şu görüşlere yer verdi: “Acıpayam ilçesinin Yolçatı, Sandalcık, Suçatı, Karaismailler köyleri ile Çameli İlçesine bağlı Sarıkavak Köyü yapılacak olan barajın su toplama havzası içerisinde kalmaktadır. Baraj yapım işinin Zorlu Enerjiye veriliş gününden günümüze beş yıl geçmesine karşın inşaata başlanmamıştır. Baraj su toplama havzası kapsamında kalan köylere kamu yatırımlarının akışı durmuştur. Yol yapımı, yol bakımı ve diğer kamu hizmetleri devre dışı kalmıştır. İstimlak bedelleri ödenmediği için köylerde yaşayan insanlar başka yerleşim alanlarına göç etmekte çekimser davranıyorlar. Baraj sahasında yapılaşma engeli bulunduğundan konut yapımı da durmuştur. Havzada 2B çalışmaları da yapılmamıştır. Çoğu orman köyü olan yerleşim alanlarında yaşayan yurttaşlar 2B çalışmalarının yapılmamasından kaynaklanan sıkıntıları da göğüslemek zorunda kalacaklardır. Konut yapımı engellendiğinden köylerde gençler evlenmekte de zorluk çekmektedirler”

CHP’li Keskin, Bakan Eroğlu’na yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti:

1-Baraj inşaatına ne zaman başlanacaktır? İhaleden bu yana beş yıl geçtiği halde inşaata niçin başlanmamıştır?

2- Baraj inşaatının bitiş tarihi nedir?

3-İstimlak bedelleri niçin ödenmiyor? İstimlak bedellerinin geç ödenmesinden kaynaklanan zararlar giderilecek midir?

4- Barajın su toplama havzasında kalan köylerde 2B çalışması yapılacak mıdır?

5-Yerleşim alanlarından göçe zorlanacaklar için, yeni yerleşim alanı gösterilecek midir? Gösterilecek yeni yerleşim alanının alt yapı hizmetleri gerçekleştirilecek midir?

6-Göçe zorlanacaklar için yeni yerleşim alanı hazırlanacaksa hangi koşullarla yöre halkına verilecektir?

7- Beş yıldır inşaata başlamayan firma ile ilgili herhangi bir yaptırım devreye sokulacak mıdır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı