REKLAMI GEÇ

CHP’li Keskin’den “müsteşar” sorusu

CHP’li Keskin’den “müsteşar” sorusu

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, bakanlık müsteşarı Kenan İpek’in verdiği iftar yemeğini ve bu yemekte 17-25 Aralık süreçlerine ilişkin hakim ve savcılara telkinde bulunup bulunmadığını sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2014 Çarşamba, 10:32

Keskin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Keskin, önergesinde yemek bedelinin nasıl ödendiğine, yemekte müsteşar Kenan İpek’in yaptığı konuşmaya açıklık getirilmesini istedi.

BAKANDAN YANITI BEKLENEN SORULAR
Önergesine yazılı yanıt isteyen Keskin’in, Bozdağ’a yönelttiği sorular şöyle:
1-Bakanlığınız müsteşarı Kenan İPEK İstanbul’da bir iftar yemeği düzenlemiş midir?
2-Yemeğe HSYK Üyeleri, İstanbul’da görev yapan hâkimler ve savcılar katılmış mıdır?
3-Yemek bedeli Bakanlık bütçesinden mi karşılanmış mıdır?
4-Yemekte bir konuşma yapan müsteşar ( darbeler tarihine yarım kalmış bir müdahale başlığı daha eklenmiştir. 17 ve 25 Aralık süreçlerinde yaşananların ileri sürülen gerekçeler le ilgili olmadığını hepimiz biliyoruz. Rahmetli Menderes ve bakanlarını yolsuzlukla suçlayıp kamuoyunda yıpratan zihniyet yeniden dirilmiş kritik süreçler le devreye girmek suretiyle ülkemizin ayağına bağ olmuştur) değerlendirmesi yapmış mı dır?
5-İftar yemeğinde yapılan konuşmada yer alan söz konusu değerlendirmeyi 17,25 Aralık süreçleri ile ilgili yürütülen adli soruşturma ve Anayasanın 138. Maddesindeki düzenlemeyle bağdaşır buluyor musunuz?
6-Hakim ve savcılara 17,25 Aralık süreçleri ile ilgili yürütülen adli soruşturmaya yönelik telkinde bulunan müsteşarla ilgili bir işlem yapılacak mıdır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı