REKLAMI GEÇ

CHP’Lİ YURTSEVEN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

CHP’Lİ YURTSEVEN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, AKP Denizli Milletvekili Adayı Zeybekci’nin, hala Denizli Belediyesi’nin imkanlarını kullanarak kendi reklamını yapmaya devam ettiğini iddia ederek, İçişleri Bakanlığı müfettişlerini göreve çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2011 Pazartesi, 16:31

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, parti binasında yaptığı basın toplantısında, Denizli Belediyesi’ndeki başkanlık görevinden istifa ederek, AKP’den milletvekili adayı olan Nihat Zeybekci’nin, Denizli Belediyesi’nin imkanlarını sorumsuzca kullanarak, kendi siyasi reklamını yapmaya devam ettiğini iddia etti.

“ACABA UTANMA DUYGUSUNU MU KAYBETTİ?”
CHP Merkez İlçe Başkanı Yurtseven, “Görevinden istifa etmeden önce kentin tüm cadde ve sokaklarını afişlerini astıran, bilbodları reklamlarıyla kapatan ve gazetelere boy boy ilan veren bu zat, tüm bu kampanyayı belediye fatura etti. Bu göz boyama kampanyasına kaç para harcandığını o tarihte sorduk. Ama kendisi yanıt vermekten kaçtı. Habertürk gazetesinden Durmuş Odabaşı bile bu konuyu köşesine taşıdı ve ‘Böyle bir icraattan utanırdım. Nasıl bir ahlak anlayışı bu?’ diye sordu. Şimdi ben de soruyorum: Bu arkadaş ‘al bu halkın parasını tepe tepe kullan’ anlayışını, kanunun, kuralın en önemlisi de insan ahlakının hangi maddesinden çıkarıyor? Merak ediyorum acaba utanma duygusunu mu kaybetti?” dedi.

“EFSANE OLDUĞUNU KABUL EDİYORUZ”
AKP Denizli Milletvekili Adayı Zeybekci’nin, “Durmak yok halkın parasıyla reklama devam” anlayışını sürdürdüğünü iddia eden Yurtseven, “Kendisi görevdeyken Belediye’nin imkanlarıyla bastırılan ‘söz verdik yaptık’ başlıklı kitapçığı seçim çalışmalarının broşürü gibi kullanıyor. Ayrıca yine parası Belediye tarafından ödenen Denizli Hayat isimli dergide ‘efsane başkan’ olarak tanıtılan Nihat Bey’in reklamı tam bir cinlik anlayışıyla, haber diye kamuoyuna sunuluyor. Kendisinin efsane olduğunu biz de kabul ediyor, hakkını teslim ediyoruz. Alt yapı ve üst yapı rezaletini ‘yüzyılın projesi’ diye sunan ve halkı Denizli’de yaşadığına pişman eden biri elbette efsane olarak anılmalı. Hiç kuşkusu olmasın, bu anlamda efsane başkan olarak Denizli’nin tarihine geçmiştir. Şimdi kendilerine soruyorum: Bu kitapçık ile dergi hangi matbaada kaç adet basıldı? Belediye’nin kasasından kaç para ödendi? Ayıptır, günahtır, yazıktır. Denizli halkını bu kadar hor görmek suçların en büyüğüdür. Halkın parasını siyasi çıkarlara, kişisel reklamlara alet etmeye kimin ne hakkı var?” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI
Zeybekci’ye ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’a ‘hesap verin’ diye seslenen Yurtseven, “Suskunluğunuz suçluluğunuzdan ise bunu yüreklice itiraf edin. ‘Suçumuz yok’ diyorsanız da çıkın halka bu yapılanları izah edin. Ama kaçmayın. Biz bu kitap ve dergiyi adaylarının marifetlerini görsün diye ibret belgesi olarak Genel Başkanları Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a göndereceğiz. Ayrıca İçişleri Bakanlığı müfettişlerini buradan göreve çağırıyoruz” dedi.
Yurtseven, “Nihat Bey, Tavas ilçesine yaptığı seçim gezisinde, ‘12 Haziran’da oyunuz vicdanınızın sesi olsun’’ demiş. Çok doğru söylemiş. Evet seçmenlerimiz halkın parasını ve belediye’nin imkanlarını hoyratça kullanmaktan çekinmeyen, sadece kendi siyasi çıkarlarını ön plana çıkaran Nihat Bey’i iyi tanımalıdır. Önce vicdanında sonra sandıkta yargılamalıdır. Onun için diyorum ki ey Denizli halkı Zeybekci’yi ve AKP’yi iyi tanıyın. Tanıyın ki gerçek yüzlerini iyi bilin” dedi.

“AKP’NİN ADAYLARI NERELİ?”
Zeybekci’nin, Denizlili olmayan İlhan Cihaner’in, CHP tarafından Denizli’de milletvekili adayı gösterilmesini eleştirdiğini ve propaganda malzemesi yaptığını hatırlatan Yurtseven, “Nihat Zeybekci’ye önce ‘aynaya bak’ demek lazım. Yine Tavas ilçesinde bu konuda ‘Oy verdiğiniz kişinin nereli olduğuna ve nereden geldiğine bakın’ demiş. Şimdi soruyorum: Sizin 4. sıra adayınız Nurcan Dalbudak ile 5.sıra adayınız Cahit Özkan nereli acaba? Biz açıklayalım Dalbudak Afyonludur. Özkan da Burdur Cami köyü nüfusuna kayıtlıdır. Afyonlu veya Burdurlu olmak elbette ki çok doğaldır. Denizli’de de çok sayıda Afyonlu ve Burdurlu vatandaşımız yaşamaktadır. Demek ki sorun insanların nereli olduklarında değil, sizin zihniyetinizdedir. Ayrıca demokrasi şöleni havasında önseçim yaşayan CHP’ye dil uzatacağınıza kendinize bir bakın. Temayül yoklamasında 2.olan Şahin Tin’in hokus pokusla nasıl liste dışı bırakıldığının hesabını partinize verin. 3. sıra adayı Halil Pekdemir’in nasıl 6. sıraya atıldığını anlatın. Yıllarca Denizli’ye uğramayan ama avukatlığını yaptığı Başbakan’ın yakın arkadaşı Cihan Kamer’in telkini ve yönlendirmesiyle aday yapılan Cahit Özkan’ı Denizli’ye kabullendirin” dedi.

“DOĞRULARI AÇIKLAMAZSANIZ, YENİ BELGELERİ BİZ AÇIKLAYACAĞIZ”
Yurtseven, açıklamasında Zeybekci’ye soru yöneltmeye devam etti. Yurtseven, “Seçim gezilerinde yanına dolaşan resmi görevliler kimdir ve nerede çalışmaktadır? Sizinle seçim gezilerinde ne işleri vardır? Yine bu gezilerde kullanılan araçlar hangi kuruma aittir? Bu araçlar Belediye’nin kiraladığı araçlar mıdır, yoksa kapalı bir kutu olan Beltaş adlı kuruma mı aittir? CHP olarak bu soruların yanıtlarını bekliyoruz. Eğer doğruları açıklamazsanız, önümüzdeki günlerde halkımıza sizin belediye başkanlığı döneminizle ilgili yeni belgeleri biz açıklayacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı