REKLAMI GEÇ

CİHANER’DEN GÜNDEM YARATACAK BİR İDDİA DAHA

CİHANER’DEN GÜNDEM YARATACAK BİR İDDİA DAHA

CHP Denizli Milletvekili Adayı İlhan Cihaner, “Kimin ne zaman dinleneceğine karar veren bir irade var. Daha sonra da konjonktüre göre bu arşivlenmiş kayıtları piyasaya süren birileri var” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2011 Perşembe, 14:22

Acıpayam Talip Özkan Konferans Salonu’nda “Siyasallaşan Hukuk” konulu konferansta konuşan CHP Denizli Milletvekili Adayı İlhan Cihaner, yargının siyasallaştırılması için bir proje yürütüldüğünü, iktidarın yargıyı kendisine bağımlı hale getirmek, “ast yargı” yaratmak için çalıştığını savundu.

Hiç kimsenin özgürlük ve özel hayata dair güvencesinin bulunmadığını ifade eden Cihaner, şöyle devam etti: “Çünkü bizzat yaşadığımız olaylardan biliyoruz ki isimsiz, imzasız bir ihbar mektubu, bir elektronik postayla insanların telefonları aylarca dinlenebiliyor. Yargıçların montajlanmış ses kayıtlarını servis ettiler. Oysa bu ses kayıtlarının montaj olduğu çok açıktır. Bu konuşmaların gerçek olması mümkün değilken, insanlara yandaş medya aracılığıyla bu konuşmalar gerçekmiş gibi, suçmuş gibi gösterildi. Sanki bu konuşmalar havada uçuşuyormuş da kendiliğinden internete düşüyormuş havası yaratıldı. Bu dinlemeler artık Türkiye’nin belasıdır. Yargıtayda yüksek yargıçların odası dinleniyorsa, bu ülkede hiç kimse güvenli değildir. Kimin ne zaman dinleneceğine karar veren bir irade var. Daha sonra da konjonktüre göre bu arşivlenmiş kayıtları piyasaya süren birileri var. Bu kararı icra eden çok organize bir yapı var demek ki. Bunun nasıl bir organizasyona işaret ettiğini artık anlamışsınızdır” Cihaner, anayasa değişikliğinin yargıyı, iktidara bağlı, iktidarın kontrolünde, bir yapıya kavuşturmak için yapıldığını iddia ederek, iktidarın bu amaçla Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), Yargıtayın ve Danıştayın, en önemlisi de Anayasa Mahkemesinin yapısını değiştirmeyi hedeflediğini söyledi. Bütün bunların ardında AK Parti’nin yargıyı kendine bağımlı hale getirme hesabının bulunduğunu savunan Cihaner, HSYK’ya bağlı müsteşarlık kurulması, yargının siyasal etki altında kalmasını sağlayan en önemli hususlarından biri olduğunu dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı