REKLAMI GEÇ

Akşam karar alıp sabah uyguluyorlar

Akşam karar alıp sabah uyguluyorlar

Denizli’nin yeni Ulaşım Planı ile ilgili açıklamada bulunan CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, belediyenin akşam karar verip sabah uyguladığını söyledi. Yurtseven, Denizli’nin ulaşım rantının Turex’e pazarlandığını iddia ederek, ”Turex’e kıyak, minibüs esnafına dayak muamelesi çeken AKP’li belediye artık okkalı bir tokadı hak etti” dedi.

/ DENİZLİHABER / 15 Ekim 2012 Pazartesi, 16:05

Denizli’nin ulaşımının sıkıntılı ve kargaşaya dönüştüğünü, halktan habersiz uygulamaların ise vatandaşı çileden çıkardığını ileri süren Yurtseven, “Belediye akşam karar verip sabah uygulamaya kalkıyor. Padişahlık dönemlerini anımsatan ‘ben yaptım oldu’ anlayışı kimseye danışılmadan halka dayatılıyor” diye konuştu.

Yurtseven, ”Denizli’nin horoz heykelinin camdan mı topraktan mı olsun? diye kamuoyunu meşgul eden, anketler düzenleyen belediye ulaşım konusunda aynı duyarlılığı neden göstermiyor” diye konuştu. Yurtseven, trafikte tek yön uygulamalarının vatandaşa neden duyurulmadığını savunarak “Niçin minibüsçülerin ekmeğiyle oynanıyor. Acaba Denizli halkı güdülecek koyun mu zannediliyor. AVM’lerle esnafı bitiren Turex’le 850 minibüs esnafının adeta idam fermanını imzalayan bu anlayışı şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz” dedi.

Yurtseven, Denizli’nin ulaşım master planından söz edildiğini fakat detayların kamuoyuyla paylaşılmadığını ileri sürerek, “Bu plan acaba Kenya, Bhutan ya da Angola gibi ülkelerin trafik yoğunluğu baz alınarak mı hazırlandı. Belediye ile AKP’li Kiler ailesine ait Turex firması arasında nasıl bir sözleşme imzalandı. Bu sözleşme, ‘Durmak yok, vatandaşa eziyet etmeye veya minibüs esnafını yok etmeye devam’ maddelerini mi içeriyor. Turex firmasına ulaşımda bu kadar kıyak acaba kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlığın bir sonucu mu? Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ulaşımda halktan kopuk uygulamalarıyla yandaşa mı yoksa vatandaşa mı hizmet ediyor. Belediye bu soruların yanıtlarını zaman geçirmeden halka açıklamalı ve halka ve minibüs esnafını çileden çıkaran uygulamalarının hesabını vermelidir” dedi.

Yurtseven “Bizde ne demokrasi var, ne katılımcılık. Tam aksine dayatma ve eziyet var. Denizli kentinin yaşamsal dokusunu bozan ve genetiğini değiştiren bir anlayış var. Ancak bu anlayış ilk seçimde halktan hak ettiği dersi alacak ve okkalı bir tokat yiyecektir” diye konuştu.


Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı