REKLAMI GEÇ

Ulaşım planı mağduriyet yarattı

Ulaşım planı mağduriyet yarattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Denizli Belediyesinin ulaşım konusundaki aldığı kararı eleştirdi. Yeniçeri, alınan kararla özellikle küçük esnafın mağdur edildiğini savundu.

/ DENİZLİHABER / 15 Ekim 2012 Pazartesi, 16:10

İlimizde uzunca bir süredir ulaşım probleminin yaşandığını dile getiren MHP’li Yeniçeri, “Önce alt yapı çalışmaları ile alt üst olan trafik, sonrasında üst yapı çalışmaları sırasında plansızlık nedeniyle çekilmez hale gelmişti. Hep üst yapı bittikten sonra ‘Ulaşım Master Planı devreye girecek ve ulaşım rahatlayacak sabredin’ denildi. Şimdi düzenlemeler tamamlanmak üzeredir ancak rahatlaması beklenen trafik çile haline gelmiştir. Bunun yanında da tek yön yapılan veya trafiğe kapatılan yollardaki esnaflarda çaresiz durumdadır. Esnafımız her platformda rahatsızlığını dile getirmektedir. Ancak çözüm üretmekten kaçan yetkililer vardır. Ticaret borsasında dahi tartışmalara neden olan bu uygulamaların tekrar gözden geçirilmesi zorunludur. Garajın yer seçimi konusunda esnafı bahane edenlerin bu caddelerdeki esnaflarımızla ilgili ne düşündüğünü merak etmekteyim” dedi.

KÜÇÜK ESNAFA KÖSTEK
Belediyenin aldığı kararla küçük esnafın mağdur edildiğini kaydeden Yeniçeri, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlarda desteğe ihtiyacı olan küçük ve orta ölçekli esnafımıza bu bölgelerde destek yerine köstek olunmuştur. Bu şehirde yaşayan tüm insanlarımızı bir görmek gereklidir. Esnafımızda, memurumuzda, çalışanımızda, işadamımızda bu şehrin bireyleridir. Hepsine birlikte sahip çıkılmalıdır. Danışmadan, görüşmeden kararlar alıp ben yaptım oldu derseniz halkımıza zarar verirsiniz. Almanya’daki, Belçika’daki yolları örnek gösterip yaptığınız üst yapı ortadadır. Yine buradaki caddeleri örnek gösterip Denizli’de uygulamaya kalkmayınız. Onların toplum yaşantıları beklentileri farklı, bizimkiler farklıdır. Denizli’deki tüm yolların alışveriş merkezlerinin önüne çıkması gerekmiyor. Bu şehrin de esnafı var, bu şehrinde bir alışveriş kültürü var, bu şehirde yok etmeye çalıştığınız esnafın da bir müşteri portföyü var” ifadelerini kullandı.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK TEK BİR YOL AÇILMADI
Dokuz yıldır Denizli’de Ali Aygören Bulvarı hariç trafiği rahatlatıcı tek bir yol açılmadığını dile getiren Yeniçeri, “Yatırım yaptık dediğiniz işler mevcudun makyajıdır. Mevcut yolların kaldırımlarını yenileyerek, mevcut yolların asfalt veya taş döşemesini yenileyerek, mevcut yolları tek yön haline getirerek ilin trafik problemini çözemezsiniz. Bu mevcut yollardaki trafik yükünü azaltıcı yeni yollar açılması gereklidir. Yapılan yatırımlar çözüm için olmalı göz boyamak için yapılan yatırımlar problem çözmediği gibi şehrimiz ekonomisine bir külfettir. Aynı plan dahilinde minibüs güzergahları ile de oynanmaktadır. Yine şehrimizin küçük esnaf diyebileceğimiz bir kesimi hedef alınmıştır. Yine şehrimizdeki bir gurup esnaf, isyana teşvik edilmiştir. Son yapılan uygulamalarla Denizli trafiğini rahatlatacağız diye yapılan değişiklikler esnafımızı isyana zorlamış, minübüsçümüzü isyana zorlamış, halkımızı bu trafikte çile çekmeye zorlamıştır. Denizli toplum hayatını yönlendiren tüm kuruluşların ilk görevleri bu şehirde yaşayan tüm insanların mutluluğunu sağlamaktır. Siz her kesimden insanı şikayet eder hale getirdiyseniz yapılan işlerin tekrar gözden geçirilmesi gereklidir. Bu konuda Valilik de üzerine düşeni yapmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar

mahmut öksüz   -  Bağlantı 16 Ekim 2012, 08:46

tam bir fiyasko bütüntrafiği heryeri kilitleyeyim desen ancak böyle olurhangi akla hizmet ettikleri belli turex e yaranmak için peşkeş çekmek için ellerinden geleni yapmışlar yazıklar olsun sizin insanlığınıza milliyetçiliğinize bu memleket sultan süleymana dahi kalmadı size hiç kalmaz bu millet sizin cezanızı en kısa zamanda verecektirallah bildiği gibi yapsın sizi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı