REKLAMI GEÇ

Denizli Yetiştirme Yurdu’nda dayak iddiası

Denizli Yetiştirme Yurdu’nda dayak iddiası

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Yetiştirme Yurdu’nda, görevliler tarafından bir çocuğun tartaklandığını ve yemeğinin döküldüğünü iddia etti. Şiddet görüntülerini basına dağıtan Sancar, Bakan Sema Ramazanoğlu’na da “Sayın Bakan, eğer sizin kendi ilinizdeki yurtta bunlar yaşanıyorsa, ülkemdeki yurtlarda yaşayan çocuklarımızın vay haline” eleştirisini yöneltti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2016 Çarşamba, 14:13

CHP İl Baştanı Teoman Sancar, PM Üyesi Gülizar Biçer Karaca ile birlikte düzenlediği basın toplantısına Karaman’daki tecavüz olaylarını anımsatarak başladı. “Milletimizi derinden üzen yüreğinden yaralayan Karaman’daki çocuklarımızın yaşadığı ahlak dışı tecavüz olayının ardından, iktidarın hiçbir temsilcisi iki kelime edememiş ve üstüne üstlük bu ülkenin aileden, çocuktan, yaşlıdan ve kimsesizden sorumlu olduğunu düşündüğümüz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, sanki bisikletten düşmüş bir çocuğu tarif eder gibi televizyonlara çıkıp ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyebilme rahatlığını ve sorumsuzluğunu göstermiştir” ifadesini kullanan Sancar, şöyle devam etti:

20042016_dayak_yazi_arasi

SİYAH ÇELENK ANIMSATMASI
“Ancak yaşanan trajediden milleti adına sorumluluk duyan, toplum adına utanan, çocuklarımızın hamisi olan Sayın Genel Başkanımız konuya duyarlılık göstererek yaptığı sert açıklamalarla ülkemizdeki bu yaraya parmak basmıştır. Ne yazık ki, çocuklarımızın yaşadığı bu travmayı asıl hissetmesi gereken kurum Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kişi de orada oturan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’dır. Fakat ne çare ki, suç bastırma telaşları ile başını Osman Zolan’ın çektiği bir avuç belediye ordusuyla yine her zamanki gibi doğruları söyleyen haklının hakkını savunan, mağdurun yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısına siyah çelenk koymaya çalışma cüretinde bulunmuşlardır. Tabi ki Denizli halkı bu provokasyona tenezzül göstermemiş aksine kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışanları kınamıştır. Çünkü doğrular ayan beyan ortadadır.

O günden bu yana baktığımızda çocuklarımızın, kadınlarımızın ve yaşlılarımızın teminatı olarak görmek istediğimiz Bakan Hanımefendi Denizlimizin Yetiştirme Yurdunda çocuğumuz tartaklanırken o Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin siyaset şovlarında, keyfi gayet yerinde boy göstermeye devam etmektedir. Hatta Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na alınacak 37 psikolog yerine din görevlisi, şoför ve tekniker doldurmayı tercih ederek oturmakta olduğu makamda yarattığı hayal kırıklığını sürdürmeye devam etmekte ve adeta milletle alay etmektedir.”

“İTİLİP KALKILIYOR, ÜZERİNE YEMEK DÖKÜLÜYOR”
Basın toplantısında sözü Yetiştirme Yurdu’nda yaşanan şiddet olayına getiren Sancar, “Sayın Bakan, şimdi size kendi ilinizdeki bir yurtta yaşayan çocuğumuzun nasıl tartaklandığını nasıl itilip kakıldığını, nasıl suratına tabakların çarpıldığını, nasıl üzerine yemeklerin döküldüğünü gösteriyoruz. Her söyleminde ‘sıfır tolerans’ diyen Sayın Bakan, eğer sizin kendi ilinizdeki yurtta bunlar yaşanıyorsa ülkemdeki yurtlarda yaşayan çocuklarımızın vay haline” dedi.

denizli-kazim-arslan-bakana-cocuk-siddetini-sordu-anons

RAMAZANOĞLU’NA SORULAR
“Utanç tablosu” olarak nitelendirdiği şiddet görüntülerini basın toplantısına katılan gazetecilere izleten Sancar, Bakan Ramazanoğlu’na “Kendi çocuğunuza birisi bir tane fiske vursa razı gelir misiniz?
Kendi evladınızın birisi gelip boğazını sıksa gailesizce seyredebilir misiniz? Kendi çocuğunuzun suratına birisi yemek tabağını fırlatsa öylece bakabilir misiniz? Şu muameleyi yaşayan çocuk, kendi çocuğunuz olsa orada bu çileyi çekerken, bu işkenceyi yaşarken, ağlayarak uyurken, siz evde huzurla uyuyabilir misiniz?” diye sordu.

denizli-yetistirme-yurdu-dayak-skandali-gorevden-alınma-anons

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, izledikleri şiddet görüntülerine, utanç tablosuna seyirci kalamadıklarını, içlerine sindiremediklerini, “Bir kereden bir şey olmaz” demediklerini sözlerine ekledi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER…

 

Yorumlar

ali   -  Bağlantı 21 Nisan 2016, 22:52

zihinsel engelli o çocuğun normal çocuklarla ne işi var. Bu çocuk özel bir kurumda olması gerekirken neden burada kalmak zorunda bırakılıyor

İsim çok mu önemli   -  Bağlantı 20 Nisan 2016, 16:08

yeter ya.. yok chp yok mhp yok akp, bu herkesin ortak ayıbı… bu partilerin ayıbı, bu iktidarın ve muhalefetin ayıbı..insanlığın ayıbı…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı