REKLAMI GEÇ

Bu istismara seyirci kalınmamalı

Bu istismara seyirci kalınmamalı

Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren yetiştirme yurdunda, biri kadın iki kişinin, yemek yediği sırada bir çocuğu tartakladığı görüntülerin ortaya çıkmasının yankıları sürüyor. CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, istismarı Meclis’e taşıdı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun cevaplaması istemiyle soru yöneltti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2016 Çarşamba, 17:24

Yetiştirme Yurdu’nda çekildiği iddia edilen görüntülerin CHP İl Başkanı Teoman Sancar tarafından paylaşılmasının ardından istismarın etkileri sürüyor. CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan da konuyu Meclis’e taşıdı.

denizli-yetistirme-yurdu-dayak-skandali-gorevden-alınma-anons

Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren yetiştirme yurdunda, biri kadın iki kişinin çocuğu yemek yediği sırada tartakladığı, önündeki yemeği yere fırlattığı görüntülerin basına da yansıdığını belirten Arslan, “Çocuk istismarı ve tacizinin, tecavüz suçunun kamuoyu gündemine her zamankinden daha fazla yerleştiği dönemde, şahsınızın da bu konuya gereken hassasiyeti göstermediğiniz ve suçu önlemek ve mağdur yanında açık tavır almak dururken, bazı kurumları ve vakıfları koruma yönünde hareket ettiğiniz açıkken, milletvekili olduğunuz Denizli’de böylesi bir istismar görüntüsü karşısında alacağınız tavır ve başlatacağınız işlemler son derece önemlidir” dedi.

Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu şu soruları yöneltti:
“Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanlığı tarafından görüntüleriyle birlikte açıklanan tartaklama skandalı sonrasında Bakanlığınızın tavrı nasıl olacaktır?
Soruşmaya esas olmak üzere gerekli idari işlemi başlatacak mısınız?
Yetiştirme yurdundaki çocuğumuzu tartaklayan kişiler, kurumun resmi çalışanı mıdır? Daha önce haklarında benzer şikayetler olmuş mudur?
Denizli ilinde resmi kurumlarda ve vakıf ya da dernek adı altındaki yurtlarda cinsel istismar, taciz ya da tecavüz, şiddet konulu ihbarlar olmuş mudur? İdari soruşturmalar açılmış mıdır? Açılan varsa sonuçları ne olmuştur? Açılan davalar varsa Bakanlığınız bu davalara müdahil olmuş mudur?
Türkiye genelinde, Bakanlığınıza bağlı yetiştirme yurtlarında cinsel şiddet, taciz ya da istismar suçu kapsamında, 2003 yılından bu yana kaç adet vaka kayda geçmiştir?
Bahse konu görüntüler açıkken, Bakanlığınız yetkililer hakkında işlem başlatacak mıdır, yetkililer görevden uzaklaştırılacak mıdır?”

denizli-olay-goruntu-yetistinme-yurdundan-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı