REKLAMI GEÇ

Denizli’nin ilk kadın ilçe başkanı Serpil Gürel oldu

Denizli’nin ilk kadın ilçe başkanı Serpil Gürel oldu

Denizli’nin Honaz ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İlçe Başkanı yazı tura yöntemiyle yapılan kura çekimi sonucu Serpil Gürel oldu. Gürel, Denizli’de siyasi bir partinin ilk kadın ilçe başkanı olma özelliği taşıyor.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2012 Çarşamba, 17:02

CHP Honaz’da geçtiğimiz iki ay önce ilçe kongresi yapıldı. Seçimde parti delegesi olmayanların oy kullandığına dair yapılan bir itiraz sonucu seçim iptal edildi. Geçtiğimiz ay bir seçim daha oldu. Başkan adayları Serpil Gürel ile Barış Şahin 40’ar oy aldı.

Kadın aday Gürel, rakibinin kadın kotasına uymadığı gerekçesiyle seçime bir itirazı daha oldu. Honaz Seçim Kurulu, bu itirazı bir süre değerlendirdi ve bir kez daha seçim yapılmasına gerek olmadığını, başkanın kura ile belirleneceğini açıkladı.

Dün Honaz İlçe Seçim Kurulu’nda hakim huzurunda yazı tura yöntemiyle kura çekimi yapıldı. Kura sonunda Serpil Gürel Honaz’da CHP’nin yeni ilçe başkanı oldu. Gürel, partinin başarısı için var gücüyle çalışacağını belirterek, ‘”Amacımız partimizi ilçede birinci yaparak belediye başkanlığını kazanmak. Kadınlarımıza güveniyorum ve Honaz’da yerel seçimlerde belediye başkanlığını mutlaka kazanacağız. İlk kadın ilçe başkanı olmanın da mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı