REKLAMI GEÇ

“Domuz Gribi araştırılsın”

“Domuz Gribi araştırılsın”

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Domuz Gribi aşısında yaşanan son gelişmelerin konunun uzmanları aracılığıyla görüşülmesi ve çözüm önerilerinin tespiti için TBMM’ye araştırma önergesi verdi.

/ DENİZLİHABER / 8 Şubat 2010 Pazartesi, 17:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan önergenin gerekçesinde, Domuz Gribi hastalığının ortaya çıkmasından, aşının üretilip satılmasına kadar geçen sürenin çeşitli tartışma ve spekülasyonlara yol açtığı belirtildi. Gerekçede, Dünya Sağlık Örgütü’nün Domuz Gribi aşısını önermesine rağmen, aşı üzerinde yaşanan tartışmaların son bulmadığı belirtilerek şöyle denildi: “Bunun başlıca nedenlerinden biri, çok büyük bir maddi kaynağın yalnızca bu iş için ayrılmasıdır. Örnek vermek gerekirse; ABD yönetimi, 195 milyon doz için 2 milyar dolar ayırmıştır. Bu rakamın 5 milyar dolara çıkacağı söylenmektedir. Sadece aşı kampanyası için 4.8 milyon dolar harcanmıştır. Genel olarak Domuz Gribi’nin maliyetinin, 4.4 trilyon dolar olacağı tahmin edilmektedir. Başka bir ifadeyle insanlık tarihinin en büyük sağlık kampanyalarından biri yürütülmektedir.”

Domuz Gribi aşısının, firmaların kar amacı güdülerek kullanılan bir ürün olduğuna yönelik tartışmaların da gündemde olduğu belirtilen önergede, Domuz Gribi aşısında son yaşanan gelişmelerin, konunun uzmanları aracılığıyla görüşülmesi ve ortaya çıkan sorunlara çözüm önerilerinin bulunması için meclis araştırması açılması istendi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı