REKLAMI GEÇ

Ertemur, Başbakan’ı soru yağmuruna tuttu

Ertemur, Başbakan’ı soru yağmuruna tuttu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na, bir gün içerisinde, 15 soru önergesini birden sundu. Ertemur, soru önergelerinde, Denizli’nin 15 ilçesinde yaşanan sorunları dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2009 Cuma, 20:00

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle, bir günde 15 soru önergesi birden verdi. Ertemur, verdiği soru önergelerinde, Denizli’nin sosyo-ekonomik gelişmişlikte, Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nde bulunan bazı ilçelerden bile geride kalan 15 ilçesini konu etti.

Türkiye’deki 872 ilçe içerisinde, sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından Acıpayam’ın 443’üncü, Akköy’ün 315’inci, Baklan’ın 490’ıncı, Bekilli’nin 455’inci, Beyağaç’ın 516’ncı, Bozkurt’un 235’inci, Buldan’ın 256’ncı, Çal’ın 385’inci, Çameli’nin 709’uncu, Çardak’ın 200’üncü, Çivril’in 368’inci, Güney’in 496’ncı, Kale’nin 522’nci, Serinhisar’ın 207’nci, Tavas’ın 403’üncü sırada yer aldığını ve belirten Ertemur, Denizli merkezi ile ilçeleri ve kırsal kesimi arasında var olan ekonomik ve sosyal dengesizliklerin her geçen yıl daha da arttığına dikkat çekti. Ertemur, Bu ilçelerde ve kırsal kesimlerinde, geri kalmışlık kısır döngüsünü kırmak için, buralara yönelik olarak ivedi kalkınma politikalarının geliştirilmesinin ve uygulamaya konulmasının kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ertemur, 15 ilçe için ayrı ayrı verdiği soru önergelerinde ise aynı sorulara yer verdi. Ertemur’un 15 soru önergesinde yer alan sorular şunlar:

-Bu ilçemizde, kaç doktor görev yapmaktadır? Doktor başına düşen hasta sayısı nedir? Hangi uzmanlık alanlarında doktor bulunmamaktadır? Bu branşlara ne zaman atama yapılacaktır?

-Halen kaç okulda ikili öğrenim yapılmaktadır? Derslik başına düşen ortalama öğrenci sayısı nedir? Branş öğretmeni açığı bulunan okul var mıdır? Kaç okulda ve hangi branşlarda açık bulunmaktadır? Öğretmeni bulunmayan köy ve okul var mıdır? Bu eksikler ne zaman giderilecektir?

-Bu ilçemize bağlı belde ve köylerde, son beş yıl içerisinde temeli atılan, yapımına devam edilen veya tamamlanan okul, derslik, çocuk yuvası, hastane, sağlık ocağı, dispanser, huzurevi, kültür merkezi, spor alanı, kütüphane, köy konağı sayısı nedir? Hali hazırdaki durumları nedir?

-Söz konusu ilçemizde, bağlı belde ve köylerde son beş yıl içerisinde, temeli atılan, yapımına başlanan veya tamamlanan alt yapı projeleri nelerdir? Bu projelerle ne kadar kaynak ayrılmıştır? Bu kaynağın ne kadarı harcanmıştır? Tamamlanma durumu nedir?

-Bu ilçemizde internet erişimi bulunmayan belde, mahalle-köy ve okul sayısı nedir? Bu ilçemizin yüzde kaçı internet hizmetinden faydalanmaktadır?

-Bu ilçemizde ve kırsal kesiminde yaşanan geri kalmışlık kısır döngüsünü kırmak için, buralara yönelik olarak hazırlanan kalkınma programları var mıdır? Nelerdir?

-Bu ilçemizde kurulması planlanan organize sanayi bölgeleri veya küçük sanayi sitelerin var mıdır? Nelerdir?

-İlçede tarım ve hayvancılığı geliştirmek için yapılan çalışmalar nelerdir? Bu kapsamda hizmete alınan işletme var mıdır? Hangi alanda faaliyet göstermektedir?

-İşsizlik oranı konusunda yapılan bir çalışma var mıdır? Bu oran nedir?

-Bu ilçemizi özel sektör açısından cazip hale getirmek, yatırımcıları bu bölgeye çekmek için, ilçe bazında teşvik, vergi indirimi vb. uygulamalar konusunda yapılan bir çalışma var mıdır? Kapsamı nedir?

 

 

 

 

. Yani Güney Doğu’daki  pek çok ilçeden daha geride. İlçeyi kalkındırmak için yapılacak çalışmaları sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı