REKLAMI GEÇ

Ertemur, özel idare müdürlerini sordu

Ertemur, özel idare müdürlerini sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, özel idare müdürleri ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e bir soru önergesi verdi.

/ DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2009 Çarşamba, 17:13

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Denizli’ye bağlı ilçe özel idare müdürlerinin birçoğunun vekâletle görevlerini yürüttüklerini ve Denizli’ye bağlı altı ilçede ise (Serinhisar, Kale, Güney, Çardak, Bekilli, Acıpayam) özel idare müdürü bulunmadığını belirten Ertemur, bu durumun kamu hizmetlerinde aksamaya ve vatandaşların mağdur olmasına neden olduğunu söyledi. Ertemur, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, şu sorulara yer verdi:

-Görevlerini vekâleten yürüten özel idare müdürlüklerine ne zaman asaleten atama yapılacaktır?

-Özel idare müdürü bulunmayan Serinhisar, Kale, Güney, Çardak, Bekilli, Acıpayam ilçelerine ne zaman atama yapılacaktır?

-Denizli’nin altı ilçesinde yaşanan bu tablo etkin, etkili ve verimli kamu yönetimi anlayışına uygun mudur?

-Kamu yönetimi ve kamu hizmetlerinin yerinde ve etkin olarak vatandaşlarımıza ulaştırılması konusunda bir engel teşkil etmiyor mu?

– Türkiye genelinde vekâleten yürütülen özel idare müdürlüğü sayısı nedir?

-Özel idare müdürü bulunmayan ilçe sayısı nedir? İllere göre dağılımı nedir?

< ?xml:namespace prefix = o />

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı