REKLAMI GEÇ

Ertemur, Temsan’daki yolsuzluk iddialarını sordu

Ertemur, Temsan’daki yolsuzluk iddialarını sordu

CHP Denizli Milletvekili Ertemur, Başbakan’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı TEMSAN A.Ş’de, teklif hazırlama müdürü olarak görev yapan, Makine Mühendisi Dündar Özüm’ün, çalıştığı kurumla ilgili ihbarda bulunduğu iddialarıyla ilgili yapılan işlemleri sordu.

/ DENİZLİHABER / 26 Ocak 2010 Salı, 18:22

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler imzasıyla yayınlanan, 17 Nisan 2006 tarihli yazıda, yolsuzluk ve usulsüzlüklerle mücadele edileceği ve bu konudaki şikayet ve ihbarların dikkat ve titizlikle üzerine gidileceğinin belirtildiğini ifade ederek, “AKP hükümeti döneminde yolsuzlukla mücadele konusunda ciddi adımlar atılamazken, AKP’ye yakın çevrelerin yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlüklerin her gün yeni bir skandala neden olduğu iddia edilmektedir. Bunlardan birinin de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı TEMSAN A.Ş’de yaşandığı belirtilmektedir” dedi.

TEMSAN A.Ş’de görev yapan Makine Mühendisi Dündar Özüm’ün, çalıştığı kurumda yaşanan yolsuzluk ve usulsüzleri mail yoluyla Bakan’a gönderdiğinin iddia edildiğini hatırlatan Ertemur,. Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:
“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı TEMSAN A.Ş’de, teklif hazırlama müdürü olarak görev yapan Makine Mühendisi Dündar Özüm’ün ihbarlarıyla ilgili ne gibi işlem yapılmıştır? Bu tür şikayetlerin değerlendirilmediği iddiası basınımızda yer almıştır. Hilmi Güler imzasıyla yayınlanan yazı, sadece kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir girişim midir? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı kurum kuruluşlarda yaşandığı iddia edilen olaylara ilişkin hükümetleriniz döneminde kaç şikayet yapılmıştır? TEMSAN’da yaşandığı iddia edilen yolsuzluk ve usulsüzlüklerin örtülmeye çalışıldığı iddiası doğru mudur? Yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili açılan bir soruşturma var mıdır? AKP döneminde yolsuzlukların artmasının nedeni nedir?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı