REKLAMI GEÇ

Ertemur, Türk Telekom’u sordu

Ertemur, Türk Telekom’u sordu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, Türk Telekom’un hisse yapısını sordu ve vakıf ve derneklere bedelsiz verilen arsaları gündeme getirdi.

/ DENİZLİHABER / 30 Aralık 2009 Çarşamba, 17:42

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesini, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlamasını istedi. Önergesinde, Telekomünikasyon Kurumu’nu konu eden Ertemur, “Telekomünikasyon Kurumu’nun Teşkilat ve Görevleri ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin, 32’inci maddesi 1’inci fıkrasının 10’uncu bendinde “Türk telekomünikasyon sektörünü etkileyen tüm gerçek ve tüzel kişilerin ilgili mevzuata uymasını denetlemek”, 19’uncu bendinde Bakanlığın “Türk Telekom dahil işletmecilerle imzaladığı sözleşmelerin ve verdiği telekomünikasyon ruhsatlarının şartlarına uyulmasının sağlanması için gereken tedbirleri almak; faaliyetlerin mevzuata ve imtiyaz sözleşmesi, telekomünikasyon ruhsatı veya genel izin şartlarına uygun yürütülmesini izlemek ve denetlemek” Telekomünikasyon Kurumu’nun görevleri arasında sayılmaktadır” dedi.

Ertemur’un konuyla ilgili soruları şunlar:
1.2009 yılı itibariyle Türk Telekom A.Ş’nin hisse yapısı nedir? Türk Telekom’un özelleştirildiği tarihten bu güne kadar kuruma ait satışı yapılan veya kiraya verilen gayrimenkulleri var mıdır? Varsa bu gayrimenkuller hangileridir? Kiraya verilme ve satış tarihleri ile bedelleri nedir? Satış veya kiralama işlemleri hangi usulle yapılmıştır? Satış veya kiralama bedelleri piyasa koşullarına uygun mudur?

2.Türk Telekom’un özelleştirildiği tarihten bu güne kadar Denizli ilinde Türk Telekom’a ait satışı yapılan veya kiraya verilen gayrimenkulleri var mıdır? Varsa bu gayrimenkuller hangileridir? Kiraya verilme ve satış tarihleri ile bedelleri nedir? Satış veya kiralama işlemleri hangi usulle yapılmıştır? Satış veya kiralama bedelleri piyasa koşullarına uygun mudur?

3.Türk Telekom’un özelleştirildiği tarihten bu güne kadar Türk Telekom’a ait olan vakıf ve derneklere bedelsiz tahsis veya devredilen arsa ve arazi var mıdır? Bu gayrimenkuller hangi tarihte ve hangi vakıf veya derneklere tahsis edilmiştir? Kullanım amacı nedir?

4.Aynı dönem için Denizli ilinde vakıf ve derneklere bedelsiz verilen arsa ve arazi miktarı var mıdır? Varsa söz konusu arsa ve araziler hangi dernek ve vakıflara bedelsiz verilmiştir? Hangi yolla ve ne amaçla tahsis edilmiştir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı