REKLAMI GEÇ

Ertemur’un Darıveren tepkisi

Ertemur’un Darıveren tepkisi

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Darıveren’deki domates paketleme tesisi ile ilgili soru önergesine yanıt verilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “AKP sadece özel sektörü değil devlet işletmelerini de batırmaktadır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2009 Cumartesi, 23:13

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur’un verdiği soru önergesi, Darıveren’de bulunan paketleme fabrikasının atıl durumda olduğunu, üç yıldır işletilemeyen tesisin içindeki malzemelerinin satılacağını ortaya çıkarmıştı. Darıveren Paketleme Tesisi konusunda verdiği soru önergesine, İçişleri Bakanı’nın verdiği yanıtı değerlendiren CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Denizli’de bulunan önemli bir tarım tesisinsin hurda fiyatına satıldığını, bu tesisisin uzun süredir atıl kalmasının kabul edilemeyeceğini, yapılan yanlışın hem Denizli tarımı hem de devlet adına ekonomik kayba neden olduğunu ifade etti.

Denizli CHP Milletvekili Ali Rıza Ertemur’un Darıveren Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 50.000 meyve/saat kapasiteli optik renk çap ayırmalı domates ile sebze seçme paketleme fabrikası ile ilgili soru önergesine, İçişleri Bakanlığı tarafından verilen yanıtta; tesisisin 3 yıldır kapalı olduğu, tesisin zararını ölçemediklerini ve içindeki malzemelerin ise İl Özel İdare kararı ile satılacağını belirtilmişti.

CHP Milletvekili Ali Rıza Ertemur, bu tesis için Özel İdare tarafından 400 bin TL harcama yapıldığını belirterek, “Bu tesis kurulmadan önce fizibilite çalışmaları yapılmamış mıdır? Neden açıldığı halde 3 yıl atıl olarak bekletilmiştir. Bu önemli tesisin bu şekilde elden çıkartılması kamu zararına neden olacağı gibi Denizli tarımına katma değer yaratacak, istihdam oluşturacak bir işletme de yok edilmektedir. AKP sadece özel sektörü değil devlet işletmelerini de batırmaktadır” diyerek duruma tepki gösterdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı