REKLAMI GEÇ

GÖNENÇ; “CHP BUNU AŞAR”

GÖNENÇ; “CHP BUNU AŞAR”

CHP’de yaşanan olayları değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zafer Gönenç, yaşanan olayları yakından takip ettiklerini söyledi ve CHP’nin bu olayı da atlatacak güçte olduğunu belirtti.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2010 Perşembe, 18:04

Gönenç yaptığı açıklamada,”Yakından izliyoruz. Tabi ki bu gelişmeler bizleri mutlu eden gelişmeler değil. Ama Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet ile yaşıt bir parti, kurumsallaşmış bir parti. Biz ilkeleriyle, programıyla ve kadrolarıyla ayakta duran bir partiyiz. Kurumsallaşmış bir parti olarak diğer partilere benzemeyiz. CHP bütün krizlerden başarıyla çıkmayı bilmiştir. Ben gelişmelerle ilgili olarak üzüntülüyüm ancak, bunlarında kısa sürüde çözüleceğine inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partililer parti disiplini içinde, diyalog ve dayanışma ile bununda altından kalkacaklardır inanıyorum. Hiç bir endişem yok uzun vade de ancak kısa vadeli yaşanan tartışmaları, partinin genel merkez yönetiminin kendi içinde çelişkiye düşmüş gibi üzüldüm” dedi.

Kurultayda CHP iradesini ortaya koyar
Bugün (Perşembe) yapılan toplantılarda önceki gün yaşanan görüş ayrılıklarının ortadan kalkması temennisinde de bulunan Gönenç “Ne yapılması gerekir henüz kesin netleşmiş bilgiye sahip değilim. Şu anda Ankara’da genel merkezde toplantılar devam ediyor. Umarım dün yapılan toplantılarda yaşanan görüş ayrılığı bugün yapılacak toplantılarda giderilir. Umarım bir kurultay toplama sürecine kalmaksızın, CHP genel merkez yönetimi bu sorunları kendi içerisinde aşarak halleder. Ama halledemediği taktirde nihai çözüm kurultaydır. Kurultay Cumhuriyet Halk Partisi’nin en büyük karar organıdır, orada da iradesini ortaya koyar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı