REKLAMI GEÇ

Keskin: Torba Yasa hukuki cinayet

Keskin: Torba Yasa hukuki cinayet

CHP Denizli Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Adnan Keskin, Torba Yasa’nın 100. maddesi ile yargının devre dışı bırakılarak, kamu görevlilerinin idari işlemler için hak arama özgürlüğünün kısıtlandığını belirterek, “yürütmenin cellat rolünü oynadığı hukuki bir cinayet” yorumunu yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2014 Çarşamba, 14:10

Keskin,TBMM’de yaptığı konuşmada, söz konusu düzenlemeyi sert bir dille eleştirerek, “100’üncü maddedeki düzenlemeyle keyfîlik, hukuksuzluk, ‘benden olmayana yaşama hakkı tanımam’ diyen faşist anlayış, totaliter özlem devreye sokulmak istenmektedir” ifadesini kullandı.

Günümüz dünyasında mülk devlet, polis devlet anlayışının sürdürülmesinin olanaksız olduğunu kaydeden Keskin, “İnsan kul, tebaa değil ;doğal haklara sahip, özgür iradesiyle yönetimin üzerinde etkili bir süjedir. Devletin ve yöneticilerin evrensel hukuka bağlı, yetkilerinin sınırlı olduğu kabul edilmektedir” dedi.

“Benim gibi ol, benim gibi düşün, yoksa seni yaşatmam” diyen anlayışların tarihin çöp sepetine giden diktatörlerin tüm uygulamalarının gerekçesi olduğunu ifade eden Keskin, “Bu düzenlemeyle Anayasa’nın 36’ncı maddesinde düzenlenen hak arama özgürlüğü budanıyor. Anayasa’nın 125’inci maddesinde düzenlenen idarenin her türlü eylem ve işleminin yargı denetimine tabi olduğu hükmüyle 125’inci maddenin beşinci fıkrası buharlaştırılıyor. Anayasa’nın 138’inci maddesine de aykırı düzenleme getiriliyor. Söz konusu düzenlemeler kuvvetler ayrılığı ilkesini rafa kaldırarak yürütmenin yargıya müdahale etme özleminin somut kanıtıdır ” dişe konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı