REKLAMI GEÇ

Keskin’den 19 Mayıs çıkışı

Keskin’den 19 Mayıs çıkışı

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, 19 Mayıs gösterilerinin Ankara dışında, stadyumlarda yapılmayacağı yönündeki kararı “skandal bir karar” olarak nitelendirerek, iktidarın, “ulusal bağımsızlık savaşının ilk çoban ışığının yakıldığı 19 Mayıs etkinliklerini hasıraltı etmeyi amaçladığını” ileri sürdü. Keskin konuyla ilgili önergede verdi.

/ DENİZLİHABER / 13 Ocak 2012 Cuma, 14:22

CHP’li Keskin Meclis’te yaptığı basın toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili il müdürlüklerine gönderdiği genelgeyi eleştirdi. Kişi ve kurumların gizli amaçlarını saklama girişimi ve çabalarının mayalı hamur gibi teknede durmayıp taşacağını söyleyen Keskin, “Siyasal iktidarın Cumhuriyet ile kazandığımız yaşam biçimini ortadan kaldırarak kendi yaşam tarzına işlerlik kazandırmak için; Cumhuriyet kurumlarını, kurallarını, değerlerini, geleneklerini, önemli simgelerini, unutturma, aşındırma, ortadan kaldırma girişimleri arka arkaya devreye sokuluyor” dedi.

Başbakanlık genelgesi ile 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin de yapılmasının engellendiğini savunan Keskin, “her iki olayın kutlanması toplumun tarihten gelen bağımsızlık ve onur simgelerini canlı tutan etkinliklerdir. Bu etkinliklerin yapılması engellenerek silikleştirilmiş, güdülebilen bir toplum yaratma amacına ulaşmanın somut bir girişimi engellenmiştir” eleştirisi getirdi.

Cumhuriyetin kurum ve kurullarını, simgelerini ortadan kaldırmaya çalışmayı amaçlayanların 19 Mayıs Atatürk’üz Anma ve Gençlik Bayramı da aldıklarını ileri süren Keskin, “Cemaatlerin, tarikatların sırtını sıvazlayarak kamu olanaklarını kullanarak, korku imparatorluğuna soyunan siyasal iktidar, yapay gerekçelerle ulusal bağımsızlık savaşının ilk çoban ışığının yakıldığı günü canlı ve diri tutan insanımızın geçmişiyle bağlantısını sağlayan 19 Mayıs etkinliklerini de hasıraltı etmeye çalışıyor” dedi.

Özellikle öğrenci velilerini irtica dokulu bu uygulamaya karşı durmaya çağıran Keskin, genelgenin uygulanmaya devam edilmesi halinde yasal mücadelede de dahil olmak üzere her türlü etkinliği yapacaklarını söyledi. CHP’li Keskin konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde de alınan bu kararın gerekçelerini sordu, “Milli bayramların kapsamının daraltılmasının asıl amacı, zaman içinde milli duyguları azaltmak mıdır” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı