REKLAMI GEÇ

“OY İÇİN ÖLÜLER DİRİ GÖSTERİLDİ”

“OY İÇİN ÖLÜLER DİRİ GÖSTERİLDİ”

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, 4 yıl önce vefat eden Elmas Özyolcu’ya seçmen kağıdı gönderildiğini iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 6 Haziran 2011 Pazartesi, 16:47

Hayali seçmen iddiasından sonra, 4 yıl önce vefat eden bir vatandaşa da seçmen kağıdı gönderildiği iddia edildi. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, seçmen kayıtlarının sağlıksız yürütüldüğünü iddia ederek, 4 yıl önce vefat eden bir kişiye seçmen kağıdı gönderildiğini belgeledi.

Türkiye’nin kader seçimine şaibe düştüğünü ifade eden Yurtseven şöyle dedi: “Şimdi bu açıklamamızın ardından Denizli’nin her köşesinden ihbar yağmaya başladı. Bu arada adreslerinde oturmayan insanların seçmen gösterilmesi olayı kadar önemli olan, mevcut adreslerinde oturup da bu dönem seçmen kaydında yer almayan vatandaşlarımız da çıktı. 2007 yılında ölmüş, Sağlık Müdürlüğü tarafından gömme izin belgesi tanzim edilmiş bir vatandaşımıza, seçmen kağıdı çıkardılar. Bu işlem seçmen kayıtlarının ne kadar sağlıksız yürütüldüğü, ne kadar şaibeye ve soru işaretlerine açık olduğunun bir göstergesi. 4 yıl önce ölmüş olan bu kişiye, 12 Haziran seçimi öncesi seçmen bilgi kağıdı gönderilmiş. Bir ülkede seçim, o ülkenin namusudur. O ülkede seçim, halkın geleceğinin sigortasıdır. Eğer seçmen işlemlerinde bu tür hayali seçmenler ortaya çıkıyorsa, burada oturup düşünmek lazım. Israrla bu işlemin şaibeli olduğunu, bu seçimlerin üzerine gölge düştüğünü söylemek istiyorum. Birileri çıkıp bunun hesabını vermeli. Biz demokrasiyle mi idare ediliyoruz yoksa başka bir yöntemle mi? Nasıl içlerine sinerek bu seçim sonuçlarını kabullenecekler? Bütün yetkililere buradan seslenmek istiyorum. Bunun hesabını verin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı