REKLAMI GEÇ

“Seçimler sağlıklı yapılmadı”

“Seçimler sağlıklı yapılmadı”

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, 29 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin, sağlıklı bir biçimde yapılmadığına inandığını söyledi. Bartal, Türkiye’nin birçok yerinde, seçim sonuçlarının YSK’nın resmi sitesine hatalı girildiğini iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2009 Cuma, 00:00

CHP Merkez İlçe Başkan Osman Bartal, 2009 yerel seçimlerinin, sonuçları itibariyle, daha çok tartışılacak seçim olduğunu söyledi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Bartal, “Baştan beri seçim sistemin yanlışlığını savunmuş bir yöneticiyim. İnsanlar bir oyla seçimi kaybedebiliyor. 2009 yerel seçim sonuçlarını aldığımda, çok kısa bir incelemeden sonra haklılığım bir kez daha ortaya çıktı. YSK’nın resmi olarak, Türkiye’deki tüm yerel seçim sonuçlarının açıklandığı sitesinden aldığım verilerle, bu seçimin suistimale ne kadar açık bir seçim olduğunu bir kez daha gördüm. Bu seçimlerde seçim kurulunun veya görevli arkadaşların art niyet taşıdıklarına inanmıyorum. Ancak Türkiye genelinde, sonuçlar dijital ortama aktarılırken, bir kişinin sonuçlarla ne kadar oynama yapabileceği açık ve net ortaya çıkmıştır. Türkiye genelinde değerlendirdiğinizde bu durumu, sonuçların ne kadar farklı çıkabileceği açıkça ortadır” dedi.

YSK’nın resmi sitesinde, Denizli Merkez 3. Seçim Bölgesi Dokuzkavaklar Mahallesi 3111 numaralı sandıkta çıkan sonuçları incelediğini anlatan Bartal, “Açıklanan sandık sonucuna göre belediye başkanlığı seçimi DSP 1, MHP 88, DTP 53, CHP 0, BBP 3, ÖDP 1, SP 1 ve AKP 104’tür. Aynı sandıkta, belediye meclisi seçim sonuçlarına baktığınızda MHP 86, DTP 0, CHP 54, BBP 4, DP 4, SP 1 ve AKP 107’dir. Bu sonuçlar, YSK’nın resmi internet sitesi sonuçlarıdır. Burada yine kimseyi suçlamıyorum ancak açıkça görülüyor ki oylarımız DTP’ye kaydırılmış durumdadır. Bu sandıktaki parti görevlimizden aldığımız bilgiler de bunu göstermektedir. Henüz tüm sandıkları kontrol etmememize rağmen, ilk anda göze çarpan yanlış bu. Bu hata başka sandıklarda da yapılmış olabilir. Türkiye de birçok yerde bu şekilde hatalı girilmiş olabilir. Bu seçim suistimale açık bir seçim şeklidir. Görevlilerin vicdanına kalmış bir seçim sistemidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı