REKLAMI GEÇ

Söylentiler doğru çıktı

Söylentiler doğru çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Pazar günü yapılan merkez ilçe kongresi için Ali Kavak, Arif Balkanay ve Levent Özel, il seçim kuruluna delege listeleri için itiraz etti. Bu isimler il delegelerinin en çok oyunu alana göre sıralanması talebinde bulundu. Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven’de bu başvuruya il seçim kuruluna yazılı dilekçe ile itiraz etti.

/ DENİZLİHABER / 4 Nisan 2012 Çarşamba, 18:20

CHP Pazar günü merkez ilçe kongresine gitti. Kongrede merkez ilçe yöneticilerinin yanı sıra il başkanlığı için oy kullanılacak il delegeleri de seçildi. CHP’de dün Ali Kavak’ın delegeler için ilçe seçim kuruluna itirazda bulunduğu ileri sürülmüştü. İddia edilen o itiraz bugün Arif Balkanay ve Levent  Özel’in de aralarında bulunduğu üçlü itiraz, bir dilekçeyle gerçekleştirildi. Ancak o üç isim itiraz süresi için belirtilen iki günlük süre geçtiği için başvuruyu il seçim kuruluna yaptı.

Kavak, Balkanay ve Özel’in itiraz ettiği blok liste ise onaylanan il delegelerine yönelik.  CHP’li grup delegelerin blokla değil, her 3 adayın listesine bakılarak aldıkları oy sıralamasına göre gerçekleştirilmesini savunuyor.

Yazılı başvurunun ardından CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, il seçim kuruluna giderek CHP tüzüğüne göre başvurunun hukuki olmadığını belirterek itirazda bulundu. Ömer Yurtseven’nin itirazına göre parti tüzüğünün 48. maddesinin J fıkrası, blok liste ile gidilmiş seçimlerde il delegelerinin de blok liste ile belirleneceğini öngörüyor.

CHP’li Yurtseven konuyla ilgili basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamasında “Bu maddeye göre il delegesi adayı birden fazla adayın listesinde yer alabilir. Ancak delege mavi listeye oy vermek istiyorsa ama yazmak istediği delegenin adı yoksa herhangi bir ismin üzerini çizerek istediği delegenin adını yazabilir. Bu durumdaki delegelerin oyları sayıma tutulur. Blok liste ile yapılan seçimlerde çarşaf liste ruhu aranamaz” dedi. Kararı il seçim kurulu verecek

Yorumlar

SALİH KESGİN   -  Bağlantı 5 Nisan 2012, 14:58

bu chp’nin yalandan dolandan başka bir işi yok.birde bunlar iktidar olup devleti yönetecekler…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı