REKLAMI GEÇ

Törenlerin iptali bilinçli

Törenlerin iptali bilinçli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Himmet Yavaş, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek, 19 Mayıs törenlerinin stadyumlarda kutlanmasının iptal edilmesinin bilinçli kampanyanın parçası olduğunu ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 17 Ocak 2012 Salı, 15:09

CHP’li Yavaş, kararın Türk gençliğine emperyalizm karşısında direnme ilhamını ve cesaretini veren, milli mücadeleye ve kuvay-ı milliye ruhuna yöneltilen bir saldırı olduğunu iddia ederek, “Bu kararı alanların akıl hocaları, Atatürkçülüğü hakaret olarak  kabul edenlerdir. Cumhuriyetin bütün sembollerine faşist iftirasını atanlardır” dedi.

Yavaş sözlerinin devamında “19 Mayıs törenlerinin iptalini, incir çekirdeğini doldurmayan ve gülünç mazeretlerle izaha kalkanların zerre kadar samimi olmadıkları açıktır. Bu törenleri iptal edenlerin derdinin sadece usulle veya içerikli ilgili olmadığı herkes tarafından çok iyi bilinmektedir. Dayanıksız ve ikna edicilikten uzak bu savunmaların peşine takılmak, asıl büyük oyunu gözden kaçırmaktır. Amaç Türk halkının maneviyatını, moral değerlerini, cesaret ve kararlılığını topluca baskı altına almaktır. Amaç, refleksleri yok edilmiş, direnemeyen, itiraz edemeyen bir toplum yaratmaktır. Demokrasinin değerleri ve bağımsızlık bilincimiz saldırı altındadır. Herkesi birlik sembollerimize sahip çıkmaya, bir olmaya ve baskıya direnmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı