REKLAMI GEÇ

Vekilin önergesine, İl Sağlık Müdürü’nden cevap

Vekilin önergesine, İl Sağlık Müdürü’nden cevap

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, bir süre önce, Acıpayam Devlet Hastanesi’nin son durumu ile ilgili olarak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yanıtlanmak üzere, TBMM’ye bir soru önergesi sunmuştu. Önergeye cevap, Sağlık Müdürü Erdoğan Taş’tan geldi.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2009 Pazartesi, 18:51

İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur’un, bir süre önce TBMM Başkanlığı’na, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinin, basın yayın kuruluşlarında haber olarak yer almasının ardından bir açıklama yaptı.

Taş açıklamasında, Acıpayam Devlet Hastanesi binasında, iyileştirme çalışmaları 2006 yılından beri devam ettiğini belirterek, “2007 yılında hastane binasında yapılan depreme dayanıklılık testleri neticesinde binanın depreme karşı güçlendirilmesinin ekonomik olmayacağı tespit edilmiştir. Bu aşamadan sonra Bakanlığımız, Acıpayam İlçemize 100 yataklı yeni hastane binası yapılması için TOKİ ile anlaşmaya varmış ve hastane yapımı 2008 yılı yatırım programına dahil edilmiştir.

Müdürlüğümüz tarafından Acıpayam Kaymakamlığı ile yapılan görüşmeler ve işbirliği neticesinde 100 yataklı yeni hastane binasının, mevcut hastane yanındaki alana yapılması kararlaştırılmıştır” dedi. Acıpayam Devlet Hastanesi’nin, 100 yataklı yeni hizmet binası için 2008 yılında TOKİ’ye toplam 4 milyon 500 bin TL ödenek aktarıldığını söyleyen Taş “. 2009 yılı içersinde ise periyodik olarak genel bütçeden 7 milyon 500 bin TL, Bakanlık merkez döner sermaye bütçesinden 3 milyon TL olmak üzere toplam 15 milyon TL ödenek TOKİ’ye aktarılmış olacaktır” dedi.

Taş, “Kapalı alanı 15 bin metrekare ile 20 bin metrekare arasında değişecek olan yeni hizmet

binasının mimari proje çalışmaları bitirilme aşamasında olup bu çalışmalar Bakanlığımız, Müdürlüğümüz, Kaymakamlık ve Hastane Başhekimliği koordinasyonunda takip edilmektedir.  Proje çalışmaları tamamlandıktan sonra 2009 yılı içersinde, TOKİ tarafından hastanenin inşaatına başlanacaktır” dedi.

 

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı