REKLAMI GEÇ

“Ya Recep Bey’i kurtacaksınız ya Türkiye’yi

“Ya Recep Bey’i kurtacaksınız ya Türkiye’yi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Denizli’de seslendiği 15 bine yakın kişiye, “Anayasa’ya evet denilirse Recep Bey, hayır denilirse vatan kurtulacak. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır” dedi, vatandaşlardan referandumda ‘hayır’ oyu kullanmalarını istedi ve tüm küskünlere birlik çağrısı yaptı.

/ DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2010 Cumartesi, 18:41

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, CHP PM Üyesi Mehmet Şen, CHP Denizli eski Milletvekili Mustafa Gazalcı, CHP eski Genel Sekreteri Adnan Keskin, Aydın Milletvekili Fatih Atay, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Denizli Belediyesi’nin CHP’li eski Başkanı Ali Marım, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, CHP İzmir Milletvekili Abdülrezzak Erten, CHP PM Üyesi Mehmet Süne, CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Hakkı Süha Okay ile birlikte Denizli’ye geldi. Kılıçdaroğlu ile birlikte Denizli’ye gelen CHP heyeti, tek tek halkı selamladı.

Mitinge katılan kişi sayısı polis
kayıtlarına 15 bin olarak geçti
29 Ekim Bulvarı üzerindeki Özay Gönlüm Meydanı’nda halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, CHP Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç şapka ve poşu taktı, CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal ise Kılıçdaroğlu’nun boynuna Denizlispor atkısı doladı. Isparta, Burdur ve Yeşilova’da düzenlediği mitinglerin ardından akşam saatlerinde Denizli’ye gelen Kılıçdaroğlu, meydanda, polis kayıtlarına 15 bin kişi olarak geçen kalabalık bir topluluğa hitap etti. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında, Denizli ile ilgili bilgilere hakim olması dikkat çekti. Küskün partililere ve tüm sosyal demokratlara ilk kez Denizli’den seslenen Kılıçdaroğlu, bütün sosyal demokratları Anayasa değişikliğinde birlikte hareket etmeye çağırdı.

“Vatandaşın yaptığını ‘ben yaptım’ diyor”
Denizlililere, AKP’nin “Denizli hak ettiğini alacak” sözünü hatırlatan ve “Denizli hak ettiğini aldı mı?” diye soran Kılıçdaroğlu, halktan ‘hayır’ cevabını aldı. Kılıçdaroğlu, “Demek ki Denizli’ye ne vaat ettilerse hiçbiri olmadı” dedi. Başbakan Erdoğan’ın Denizli mitingindeki konuşmalarına da değinen ve Başbakan’ın Denizli ile ilgili söylediklerinin doğruları yansıtmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın ‘7.5 yılda 1475 derslik kazandırdık’ dediğini hatırlatarak, “Araştırdım. Bu kardeşiniz araştırmadan konuşmaz bilirsiniz. 1475 dersliğin birisini bile Recep Bey yapmadı. Hepsini hayırsever iş adamları yaptı. Hepsini kutluyorum. Vatandaşın yaptığını ‘ben yaptım’ diyor. İnsanda biraz utanma olur. Bunlar diyor ki ‘biz millete doğruları söylüyoruz’ diyorlar. Bunlar milleti aldatıyorlar, akşam sabah aldatıyorlar, artık inanmayacağız. Güç olacağız, birlik olacağız. Bize yalan söyleyenlerden hesap soracağız” dedi.

“Denizli’ye ne vaat ettilerse hiçbiri olmadı”
Denizli’yi bildiğini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Denizli Türkiye’nin gözbebeği, yabancı sermaye girmeden istihdam yaratan bir il. Denizli, bir sanayicinin intihar ettiği bir kent haline geldi bu hükümet yüzünden. Denizli hak ettiğini buldu mu? Hayır. Aldatanlar ve kaçıranlar partisi ve kandıranlar partisi diyeceğiz. Denizli’ye ne vaat ettilerse hiçbiri olmadı” diye konuştu.

“Süre istedi ama vatandaş nefes alamıyor”
Başbakan Erdoğan’ın, Denizli ile ilgili söylediklerinin doğruları yansıtmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “2 Aralık 2002 Recep Bey Denizli’ye geliyor ve şunu söylüyor: “3 yıl süre istedik ve vatandaştan süre istiyoruz”. 8 yıl geçti, vatandaş ‘oh be huzur içindeyim aradığım hükümeti buldum’ diyor mu? Hayır. Recep Bey’in duyması gereken hayır buydu. Vatandaş nefes alamıyor, işsizlik, yolsuzluk var” dedi.

“İcra dosyası sayısı 100 bini geçti”
Denizli’deki icra dosyası sayısının 2007’de 59 bin 688, 2009’da 100 bin 402’ye çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Recep Bey bir hizmet daha yapıyor Denizli’ye… İcra mahkemesi sayısını, 4’ten 7’ye çıkarıyor. Böylece, Denizli, AKP’nin gözünde hak ettiğini bulmuş oluyor” dedi.

“Onlara öyle bir kahve yapın ki 40 yıl
sizin hatırınızı unutmasınlar”
Vatandaşlardan, referandumda ‘hayır’ oyu kullanmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, “Ülkemizi seviyorsak geleceğimizi düşünüyorsak, çocuklarımızı düşünüyorsak, bize dayatılan anayasaya hep beraber hayır diyeceğiz. Hayır diyeceğiz, hayırsızlardan kurtulmuş olsun bu ülke. Alın teri değerini bulsun. Gelecek güzel Türkiye’yi inşa edelim. Özgür demokratik bir anayasanın önü açılsın. Dokunulmazlıkları kaldıralım. Hayır diyeceğiz ki ele geçirilen suskun kalan üniversiteleri kurtaralım. YÖK’ü kaldıracağız. Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır. Kahvenin rengi kahverengidir. Onlara öyle bir kahve yapın ki 40 yıl sizin hatırınızı unutmasınlar” diye konuştu.

Küskünlere seslendi
İlk kez Denizli’den küskün sosyal demokratlara ve partililere seslenen Kılıçdaroğlu, “Ayrılık yok hep birlikte olacağız. Kim olursa olsun beraber olacağız. ‘Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine’… Efsane liderimiz Ecevit’in dediği gibi, ‘insanca hakça bir düzen için mücadele edeceğiz’. İktidar partisi yani adaletten kaçanlar partisi, sandıklara musallat olabilir. Sandıklara hep birlikte sahip çıkacağız. Sahip çıkalım ki bizim oylarımız çalınmasın. Bir, birlik olursak bizi kimse yıkamaz. Ayrılmayacağız, bölünmeyeceğiz. Geçmişte CHP’ye oy vermeyenler olabilir. Bundan sonra beraberiz. Türkiye’nin geleceği için mücadele edeceğiz. Anayasaya evet denilirse Recep Bey kurtulacak, hayır denilirse vatan kurtulacak. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Vatanımızı ülkemizi seviyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Denizli mitinginin ardından, İzmir’e gitti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı