REKLAMI GEÇ

YURTSEVEN BELGELİ BOMBALADI “SİZ HALKIN VALİSİ OLUN!”

YURTSEVEN BELGELİ BOMBALADI “SİZ HALKIN VALİSİ OLUN!”

CHP’nin astığı afiş ile ilgili dün Vali Yavuz Erkmen’in yaptığı belgeli açıklamaya, aynı şekilde yanıt veren Merkez ilçe Başkanı Yurtseven, Erkmen’in yayınlatmadığını ileri sürdüğü bir belge daha gösterip “Halkın Valisi olun” çağrısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2011 Cumartesi, 16:47

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Valilik binası karşısındaki iş merkezine asılan afişin, AKP’de büyük bir rahatsızlık, vatandaşta da tam tersine büyük bir ferahlık yarattığını ileri sürdü. Yurtseven, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli mitingi öncesi CHP örgütü olarak valilik binası karşısındaki, iki milletvekili adayının seçim bürosunun bulunduğu iş merkezine, Başbakan’a çeşitli soruların yöneltildiği afiş astıklarını hatırlattı.

“ŞERH DÜŞMESEYDİM AFİŞ KALDIRILIRDI”
Denizli Valiliğince Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarına aykırı olduğu gerekçesiyle indirilmesi için kendilerine tebligat yapılan afişin, yasal olduğunu savunan Yurtseven, “Bu afiş AKP’de büyük bir rahatsızlık ama vatandaşta da tam tersine büyük bir ferahlık yarattı. Bu afişin içeriği Başbakan’ın gelişi öncesi tüm Türkiye’nin gündemine oturdu. Aslında duyulan rahatsızlık buydu” dedi. Yurtseven, afişin asıldığı binada bulunan tüm ofislerden, ayrıca bina yönetiminden izin aldıklarını, dolayısıyla kendilerine afişin indirilmesi için yapılan tebligatı, “afişin, yasalara uygun ve gerekli tüm izinler alınarak asıldığını” belirten şerh düşerek teslim aldığını anlatarak, “Ben bu belgeyi şerh düşerek imzalarım dedim. Eğer ben bu şerhi düşmemiş olsaydım bu afişi çoktan kaldırırlardı” diye konuştu. Denizli Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak dün kamuoyuna yapılan açıklamada, afişin, valilikçe seçim sürecine ilişkin siyasi parti il başkanları ile 19 Nisan’da yapılan centilmenlik anlaşmasının 11. maddesinde yer alan “siyasi partilerin asacakları afişlerde, diğer partileri kışkırtıcı, tahrik edici, birbirlerine karşı husumet doğurucu ifade, beyan ve resimlerden kaçınılması” hükmüne aykırı olduğu iddiasına yer verildiğini de anımsattı.

“DİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORLAR”
Yurtseven basın toplantısında yeni bir iddia ortaya atarak, Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi tarafından Başbakanın Denizli programındaki toplu açılışların duyurularının afişlerinin camilere asıldığını söyledi. CHP’nin astığı afişin kaldırılması için ciddi baskıların kurulduğunu belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, asıl kaldırılması gerekenin Denizli Valiliği ve Belediyesi tarafından camilere asılan afişler olduğunu açıkladı.
Yurtseven “Astığımız afişin neresi kışkırtıcı. Bir siyasi parti bir ülkenin başbakanına bulunduğu kentle ilgili soru soramaz mı? Burası Tayyipistan mı? Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Elbette biz yazacağız, kim engel olabilir buna. Şimdi devletin parasıyla propagandaya geliyorsunuz, burada öyle bir hukuka dolanma varki, belgeleri burada. Valiliğin ve Denizli Belediyesi’nin logolarının bulunduğu afişlerde Denizli’ye geleceği ile ilgili devletin parasıyla reklam afişleri yapılıyor. Ve nerelere asılıyor? Camilere. Hangi camiler bunlar Gümüşler, Yeni Mahalle, İlbadı Mezarlık Cami ve Akçeşme Camii. Vali bizim afişlerimizi eleştirene kadar, bir internet sitesinde demeci var “ Başbakan miting için geliyor” diye. Açıklamayacaksınız ve bunları camilere asacaksınız. Bunlar etik değil. Bir başka konuda üçgen meydanı, burada da afişe yazılan dualarınızı bekliyoruz açıklamasıyla din üzerinden siyaset yapıyorlar” dedi.

“HALKIN VALİSİ OLUN”
Son olarak konuşmasında Denizli Valisi Yavuz Erkmen’e seslenen Yurtseven: “ Valiye şunu söylüyorum. AKP hükümetinde Vali olarak görev yapmanın elbette bizler de zorluğunu biliyoruz. Kendisinin yaşamış olduğunu sancıyı çok iyi anlıyoruz. Ama sayın vali lütfen halkın valisi olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı