REKLAMI GEÇ

Yurtseven “Bu genelge yetki gaspıdır”

Yurtseven “Bu genelge yetki gaspıdır”

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, büyükşehir yapılması planlanan 13 ildeki “yüzlerce belde belediyesinin yetkilerinin valiliklere devredilmesi yetki gaspıdır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2012 Pazartesi, 17:27

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, il sınırlarını kapsayan büyükşehir düzenlemesiyle, yerel demokrasinin beşiği olan belediyelerin buharlaştırıldığını söyledi. Büyükşehir olacak 13 ilden biri olan Denizli’de, kapatılacak 68 belde belediyeden biri olan Gözler Beldesinde Belediye Başkanı Ali Akkaya ve vatandaşlarla bir toplantı yapan CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, büyükşehir yapılması planlanan 13 ildeki yüzlerce belde belediyesinin yetkilerinin valiliklere devredilmesi olayının yetki gaspı olduğunu ileri sürdü.

Yurtseven “İktidarın siyasi çıkarlarının karışımı olan bu olay hap gibi vatandaşlara yutturulmaya çalışılıyor’’ dedi. Yurtseven “Bunlar vatandaşa ‘Siz düşünmeyin, biz yerinize düşünürüz’ ‘Siz konuşmayın, biz sizin yerinize konuşuruz’ ‘Siz karar vermeyin biz sizin yerinize karar veririz’ demeye getiriyor. Onlar istiyor ki, halk 4-5 yılda bir sandık başına gitsin oyunu AKP’ye versin başka hiçbir şeye karışmasın. Tek tip demokrasi ve tek tip seçmen modeli yaratmaya çalışıyorlar. Hiç bir şekilde görüşünü almadıkları beldelerde yaşayan insanları da bir bakıma düşünmeyen ve konuşmayan koyun pozisyonuna düşürüyorlar. Halkımızın saflığını ve tertemiz duygularını kendi siyasi çıkarları uğruna kullanıyorlar” dedi.

Tek tip demokrasi ve tek tip seçmen modeli oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Yurtseven, Denizli merkezde kapanacak beldeleri ziyaret ederek halkı bu uygulama için bilgilendireceklerini ve haklarına sahip çıkmaları çağrısında bulunacaklarını ifade etti. Yerel demokrasinin beşiği olan belediyelerin buharlaştırıldığını, buralarda yaşayan insanların öksüz bırakıldığını belirten Ömer Yurtseven, “Belediyeleri kapatılarak belde halkı kaderine terk ediliyor.Kendilerine sorulmuyor, danışılmıyor. Halkımızın haklarına ve kaderine sahip çıkması gerekiyor. Kendi arasında imza toplayarak Başbakan’a mektup gönderip, ‘Belediyemizi kapatmayın’ çağrısı yapması, gerekiyor” dedi.

Yorumlar

Ömer Yurtseven   -  Bağlantı 17 Mayıs 2012, 01:30

Kadro şişirmesi değil.Çünkü bir genelgeyle bunu önlersin.Asıl şişirme eyalet sistemiyle başkanlık sistemi balonunun şişirilmesidir.Zeki Yıldız bey gerçekleri iyi görün sonra siz de şişmeyin!

zeki YILDIZ   -  Bağlantı 15 Mayıs 2012, 09:22

Son anda kapatılacak belediyelerden kadro şişirmesi işlemi son kanunla engellendi. Bu kanun bence çok iyi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı