REKLAMI GEÇ

Yurtseven’den Örki’ye ‘kıyak tayin’ iddiası

Yurtseven’den Örki’ye ‘kıyak tayin’ iddiası

Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki’nin eşi Nur Örki 3 aylık bir aranın ardından yeniden Denizli merkeze atandı. Konuyu gündeme getiren CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ise yapılan bu atamanın vicdanları sızlattığını belirtti ve ekledi, “Bu ihbarı bana AKP’li üst düzey bir yönetici ankesörlü telefondan arayarak yaptı”

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2012 Salı, 16:32

Geçtiğimiz aylarda Denizli’ye yapılan iki doktor ataması “Bu ne tesadüf” dedirtmiş yapılan incelemeler sonucunda Denizli merkeze geçici görev ile atanan Ak Parti eski milletvekili Mithat Ekici’nin göz doktoru kızı Feyzahan Ekici ile Ak Parti İl Başkanı Avni Örki’nin pratisyen doktor olan eşi Nur Örki’nin ilk görev yerinin Denizli merkez olması akıllarda soru işareti bırakmıştı. Yaşanan olaya el koyan Denizli Valisi Abdulkadir Demir, atamaların usulsüz olduğunu düşünerek tayinleri iptal etmişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Ak Parti İl Başkanı Avni Örki’nin eşi Nur Örki’nin yeniden tayini merkeze çıktı. Ameliyat olduğu gerekçesiyle Denizli’ye geçici olarak görevlendirildiği iddia edilen Nur Örki’nin ise ameliyat olmadığı iddiası CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven tarafından gündeme getirildi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP’li Yurtseven, Ak Parti İl Başkanı Avni Örki’nin eşinin yeniden geçici görevlendirme ile atamasının Denizli’ye yapıldığını iddia etti.
3 aydan sonra yeniden atamanın Denizli’ye yapıldığını ileri süren Yurtseven; ”Şimdi ise  3 aylık bir  aradan sonra CHP’nin kongrelerini yaptığı bir dönemde olayın unutulduğunu varsayarak ”nasıl olsa fark etmezler ” düşüncesiyle AKP İl Başkanı Örki’nin eşinin tayini yeniden hortlatıldı.CHP olarak bu olayı mercek altına almıştık.Tekrar Denizli Merkezine atamasının yapılacağı yolunda ihbar almıştık. Konunun takipçisi olduk ve tahminlerimizde yanılmadık. Sonuç, ”Vicdanları sızlatan tayin” , Vicdanları kanatan atama” olarak geri döndü. Buldan Devlet Hastanesi’nde göreve başladıktan sonra rahatsızlığı nedeniyle  1 ay rapor aldığını öğrendiğimiz Nur Örki’nin geçici görevlendirmeyle Denizli Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar birimine atandığını öğrendik. Bayan Örki’nin atandığı birimin adı  da çok ilginç. Siyasi piyango gibi bu atama, herhalde sadece AKP’lilere özgü bir uygulama olsa gerek, bulaşıcı olmayan birimde görevlendirilmiş. Sanıyoruz, bulaşıcı olan birime görevlendirilseydi, torpil kokulu bu atama diğer doktorlara da bulaşır diye endişe ettiler” dedi.

“CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’A MEKTUP GÖNDERECEĞİZ”
Yaşanan bu durum karşısında 15-20 yıldır tayin bekleyen sağlık çalışanlarının haksızlığa uğradığını belirten Yurtseven ”Bu yaşananlar, halkı ve l5-20 yıldır Denizli merkezine atanmayı bekleyen diğer doktorları aldatma senaryosu gibidir. Utanılacak bir tablodur. Takiye ustalarının müthiş bir marifetine benzemektedir. Her konuda demokrasiden, eşitlikten ve adaletten bahsederek, ahkam kesen, caka satanların gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Artık toplum vicdanı sızlamaktan öte kanayan yaraya dönüşmüştür. Daha önce de ifade ettim. Adalet, her zaman mahkemelerde dağıtılmıyor. Toplumsal adalet, vicdanlarda tecelli ediyor. Bu piyango gibi atama belki AKP’lileri rahatlattı, ama toplumun vicdanında kendilerini  mahkum etti. Bu atamanın iptal edilmesi için bir hafta bekleyeceğiz. Sonuç çıkmaması halinde Sağlık Bakanı’na, Başbakan’a, TBMM Başkanı’na ve Cumhurbaşkanı’na mektup yazacağız. Bu yetkili makamların vicdanlarından ses çıkmazsa halkımızın dikkatini bu konuya çekmek için bazı eylemlere yöneleceğiz” dedi.

“İHBAR AKP’Lİ YÖNETİCİDEN GELDİ”
Toplantıda bu durumun Ak Partili bir yönetici tarafından kendisine iletildiğini belirten Yurtseven ”Yaşanan bu durum o kadar vicdanları sızlatmış ki  bu ihbarı bana bir AKP’li yaptı. Bu ihbarı yapan kişi AKP’de üst düzey bir yönetici. Telefon kulübesinden yapılan aramada bana durumun böyle olduğu ve kendilerinin de tepki gösterdikleri anlatıldı” dedi.

Yorumlar

haber   -  Bağlantı 11 Nisan 2012, 15:06

Kenan bey sitemizde bununla birlikte iki yorum yapılmış ve ilkini yayınlamışız. Saat 14:42’de bu yorumunuz gelmiş ve bunuda şuan itibariyle yayınlamış bulunmaktayız. Yorumlar anında sitemizde yayınlanmıyor. Kaldiki hiçbir internet sitesi direk olarak yorumu yayınlamıyor. Yasal haklar çerçevesinde yorumu okuyarak ve değerlendirerek, onaylıyoruz. Bunun için bir geçikme yaşanıyor.

kenan mirza   -  Bağlantı 11 Nisan 2012, 14:42

yorumları siyasi görüşünüze göre yayınlıyorsanız.neden yorum sayfası açıyorsunuz.Nerede kaldı sizin objektifliğiniz.Ne farkınız var siyasi partilerden.1 yorum var diyorsunuz.Sabah yazdım yorumu.canınız istediğinizi yayınladıktan sonra.yazık çok yazık.kınıyorum

Murat Haklı   -  Bağlantı 11 Nisan 2012, 09:10

Bu sağlık müdürü Erdoğan Taş atamalar için yanına gittiğinizde hep hakkaniyetten bahseden biri,, ama ne kadar hakkaniyetli atamalar yaptığı işte ortada… Kendilerinden biri oldumu hakkı hukuku nedense unutuyorlar…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı