REKLAMI GEÇ

ZEYBEKCİ’Yİ TERLETECEK MESAJ

ZEYBEKCİ’Yİ TERLETECEK MESAJ

CHP’nin yeni İl Başkanı Gönenç, katıldığı ilk TV programında hem merak edilen konuları yanıtladı hem de cümle aralarında Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile AKP’yi terletecek önemli kentsel tartışma maddeleriyle ilgili yakın zamanda düğmeye basacakları mesajını verdi.

/ DENİZLİHABER / 16 Haziran 2009 Salı, 22:05

Gölge kabine gibi çalışacağız

CHP Denizli İl Başkanı olarak yönetim kurulunun oluşturulmasının hemen ardından hem il genel hem de belediye meclis üyeleri ile vakit geçirmeden bir araya gelerek bir yol haritası çizeceklerini açıklayan Gönenç, “Benim 5 yıl boyunca arkadaşlarımla birlikte belediye meclisinde nasıl bir tutum izlediğimi Denizli kamuoyu çok net biliyor. Arkadaşlarımızla bir araya gelip, adeta bir gölge kabine gibi bu kent için çalışacağız. Ölçülü, dikkatli ve kararlı bir muhalefet çizgisiyle politika üreteceğiz. Ve hukukun bize tanıdığı tüm hakları kullanarak Denizli için mesai harcayacağız” dedi.

İki önemli maddede düğmeye basacak

Oluşturulan yol haritası kapsamında vakit geçirmeden kentin genelini ilgilendiren konularla ilgili beklenen muhalif çalışmaları başlatacaklarını dile getiren Gönenç, “Su konusunda alınan bir meclis kararı var. Karara göre yeni katılan kasabaların su fiyatlarında ikinci bir meclis kararına kadar zam uygulanmayacak. Ancak Ankara’da Danıştayın verdiği bir karar da söz konusu. Kesin karar diyor ki eşit maliyetteki hizmetler eşit fiyatlandırmaya tabi tutulur. Bu karar dururken böyle bir uygulama Denizli Belediyesi’ni hukuken zora sokar. Biz konuyla ilgili meclise önerge vereceğiz” dedi.

Asıl büyük sıkıntının Denizli’nin içinde olduğu mali kriz ve çıkarılan teşvik yasasında uğradığı haksızlık olduğunu dile getiren Gönenç, bununla ilgili olarak da vakit geçirmeden Denizli’nin ihtiyacı olan kararların alınması için her türlü eylem ve çalışma içine gireceklerini söyledi. “Denizli; Manisa, Konya, Gaziantep gibi iller üçüncü bölgede gösterilirken, ikinci bölge illeri arasına alınmıştır. Bu çok büyük bir haksızlıktır. Kaldı ki asıl sorun yatırım teşvikinden önce sanayideki mevcut yapıyı koruyacak önemlerin alınmasıdır. Mevcut firmaların işçi çıkartmadan üretimlerini gerçekleştirmeleri yönündeki ihtiyaçların karşılanması için de gece gündüz mesai sergileyeceğiz. Bununla ilgili tüm ilgili kurumların her türlü çalışmasının içinde yer alacağız” dedi.

Forum Çamlık’ın binası kaçak, işyeri açma ruhsatı yok!

Belediye Meclisi’nde görev yaptığı süreçte, Demokrasi Meydanı’ndaki yeni düzenleme, satış ve sonrasındaki uygulamalar ile ilgili olarak zamanında AKP’li Belediye’yi uyardıklarını ve AKP’li çoğunluk sayesinde CHP’nin muhalefetine rağmen çıkarılan kararların ileride sıkıntı yaşatacağını söylediklerini hatırlatan Gönenç, bugün gelinen noktada kendilerinin haklı çıktığını söyledi. “Oradaki dev alışveriş merkezinin binası kesin yargı kararı nedeniyle kaçak konuma gelmiştir. Doğal olarak iskan ruhsatı olmayan binanın içindeki işyerlerine ilişkin açma ruhsatları da yasal olarak geçersiz olmuştur. Biz bu konuda gelin hukuki normlara uygun davranalım dedik. Dava sürecindeyken üç vardiya çalışarak merkezi hizmete soktular. Şimdi orası Denizli halkına ait bir kamu malıdır. Bunun gereği yerine getirilmelidir” diye konuştu.

Bu görev ateş topu değil bir buket çiçek

Gazeteci Bülent Öztürk’ün, CHP’de böylesine bir süreçte alınan il başkanlığı görevi için ateş topu benzetmesi yapması üzerine söz alan Göneç, “Ben bu görevi ateşten top olarak değil, bana sunulmuş bir buket çiçek olarak görüyorum” değerlendirmesini yaptı. Yaşanan atamanın bir görevden almanın ardından değil demokratik koşullar içinde il yöneticilerinden bazılarının istifa ederek yönetimden düşmesi sonrası gerçekleşmesi nedeniyle, kendisini rahatsız etmediğini vurgulayan Gönenç, “Demokratik koşullar içinde yönetim düşmüş ve boşalan il başkanlığı doğaldır ki atamayla doldurulmuştur. Bu nedenle içim rahat dedi”

Kimsenin değil partimin adamıyım

CHP MYK’nın atama kriterlerinde hangi ölçütleri baz aldığına yönelik tartışmalar çerçevesinde, atanacak yeni il başkanının muhakkak bir grubun adamı olacağı iddialarını da değerlendiren Gönenç, Bülent Öztürk’ün “Siz parti içindeki vekil ya da Adnan Keskin gibi bir güçlü erkin adamı mısınız?” sorusuna, “Ben kimsenin adamı değilim, partimin adamıyım” yanıtını verdi. Gönenç, bu görev tebliğ edilmeden önce, kendisine danışan parti yetkilisine, aldığı siyasi terbiye ve kişisel yapısına uygun davranacağı uyarısında bulunduğunu dile getirdi. Gönenç, “Ortaya başkanlık için koşul koymadım ama aldığım siyasi terbiye ve kişisel kriterlerim ışığında hareket edeceğimi, anlayış sergileyeceğimi belirttim. Bu koşullara rağmen görev bana MYK tarafından verildi” dedi.

Yeni yönetim için adama göre görev değil göreve göre adam bulacağız

Gönenç, en çok merak edilen yeni yönetimin nasıl ve kimler tarafından oluşturulacağı sorusuna da programda yanıt verdi. Yeni yönetim için birilerinin söylediği isimler yerine önce fonksiyon ve rolleri belirlemeye çalıştıklarını dile getirdi. “Yeni yönetim kurulunun nasıl kurgulanacağı üzerine şu ana kadar yüzlerce görüşme yaptım. Parti akil isimlerinden ilçe başkanlarına kadar çok sayıda isimle görüşüyorum. Burada yeni yönetim kurulunun oluşturulma taslağında söyleyebileceğim en önemli vurgu isimlerden daha ziyazede, fonksiyon ve roller üzerine çalıştığımızdır. Önce hangi kademede nasıl rollere ve fonksiyonel olarak ne gibi yöneticilere ihtiyacımız olduğunu belirliyoruz. Bunu da herkese eşit mesafede olarak değil, herkesle yan yana kol kola bir dayanışma içersinde yapma gayretindeyim” diye konuşan Gönenç, “Tabi ki bana görev verilirse yaparız diyen arkadaşlarımız olduğu gibi, şu isim olabilir diyen arkadaşlarımız da var. Ama aradığımız isimden önce fonksiyonel, bu partiye oy verenlerin kendini bulabileceği bir yönetim üzerine çalışıyoruz” dedi

En az 3 kadın ve gençler de olacak!

Yeni yönetim kurulunun oluşturulması ile ilgili olarak CHP’nin yüzde 25 cinsiyet kotası zorunluluğuna uygun da hareket edeceklerini dile getiren Gönenç, “Tabii ki kadın ya da erkek olsun gibi cinsiyet üzerine bir çalışmamız yok ama partimizin yüzde 25 cinsiyet kotası var. Bunu da dikkate alacağız. Yeni yönetimde gençler de olacak. Önümüzdeki günlerde, ilk seçimde CHP’yi iktidara taşıyacak bir değişimin örneği yeni yönetim kurulumuzun listesini MYK’nın değerlendirmesine sunacağız” diye konuştu.

Bizim kimseden gizlimiz saklımız olamaz!

Parti içi çekişmeler ve bunların sürekli olarak medya tarafından işleniyor olması konusunda ilginç bir değerlendirme de yapan Başkan Gönenç, “Bu durumun nedeni çok açık. Bizim kimseden gizlimiz saklımız olamaz. Bu nedenle her süreci kamuoyunun önünde yaşıyoruz. Parti içi çekişmeler de tartışmalar da Denizli kamuoyunun önünde şekilleniyor. Bizim gizleyecek, saklayacak bir ayıbımız yok” diye konuşurken, AKP’de son dönemlerde yaşanan istifalara değindi ve ekledi, “Bakın o partide istifalara ilişkin bir baskı ve saklama çabası çok açık bir şekilde ortadır”

Türkçe kullanımı Başbakan’ın tekelinde değil

Gazeteci Bülent Öztürk’ün program boyunca “AKP” sözcüğünü kullanan “Edeb sorunu yamayalım” şeklindeki esprili yaklaşımı üzerine “Adalet ve Kalkınma Partisi de diyebiliriz ya da kısaltarak AKP de” şeklinde yorum getiren Göneç, “Sayın Başbakan’ın Türkiye’de yaşayan insanların Türkçeyi kullanmaktaki edebini belirleme yetkisi yoktur” diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı