REKLAMI GEÇ

“4’ü de bakan olsa, Denizli’ye çare olmaz”

“4’ü de bakan olsa, Denizli’ye çare olmaz”

DP Denizli İl Başkanı Zafer Bakırsoy, Başkaban Erdoğan’ın açıkladığı yeni teşvik ve istihdam paketiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Denizli’nin, AKP’li 4 milletvekili de bakan olsa, Denizli’nin derdine çare olmaz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2009 Salı, 17:41

Denizli’de Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Zafer Bakırsoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşvik ve istihdam paketi ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Denizli’nin 4 AKP’li milletvekilinin hepsinin de bakanlık görevine getirilmesi halinde bile, Denizlililerin dertlerine çare olamayacaklarını ileri süren DP İl Başkanı Bakırsoy, “Hükümet tarafından çıkartılan ve Denizli’nin adı bile geçmeyen 5084 sayılı Teşvik Yasası nedeni ile ilimizdeki yatırımcılar, işadamları ve sanayiciler çok mağdur edilmişti. DP olarak Denizli’de uygulanması gereken teşvikin bölgesel veya sektörel yerine, noktasal teşvik olması gerektiğini söyledik. Açıklanan pakette 4 bölge var. Anadolu kaplanları olarak anılan tekstilin başkenti ilimiz, ikinci bölgede yer almış. İkinci bölgeye verilen teşvikler de oldukça kısıtlı. Denizli yeni paketle de mağdur edilmiştir. Adeta tekstilin, mermerin, el dokuması halıların ve cam sektörünün lider ili, hükümet tarafından gözden çıkartılmıştır” dedi

‘Tekstilci fabrikasını mı taşısın?’

Denizli’ye yeni teşvik paketiyle de haksızlık edilmeye devam edildiğini söyleyen Bakırsoy, “Hükümete göre Denizlili tekstilciler ne yapmalı? Fabrikalarını Kayseri veya Gaziantep’e mi taşımalı? Denizli’de yıllardır tekstil sektöründe çalışan ustalaşmış tekstil işçileri, bu illere mi gitmeli? Başbakan Denizli’ye defalarca geldi gitti. Defalarca da bakanlar geldi gitti, kentin sorunları, istekleri ve beklentileri ile ilgili dosyalar alıp götürdüler. Demek ki verilen sözlerin hepsi aldatmacaymış. Sözlerinin hepsi havada kaldı. AKP’li li Denizli milletvekilleri de bizim gibi hükümetin uyguladığı teşvik paketine seyirci kaldılar. Acaba sayın bakanımız, kentimizin durumundan habersiz mi de gerekli müdahaleyi yapmamıştır. Sayın Başbakan Denizli’ye 1 bakan değil, milletvekillerinin hepsini bakan yapsa, kentin derdine çare olamayacaklar” dedi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı